Foto: iStock
Danas kuham zdravije

Za doručak: Slatka kaša od kvinoje

Kvinoja je bogata željezom i obiluje proteinima, pa je vrlo popularna u vegeterijanskoj prehrani. Često se koristi u saltama, no može se pripremiti i za slatka jela. S obzirom na to da ne sadrži gluten, odlična je za sve one koji se bore s celijakijom i intolerancijom na gluten.
  • 1 šalica kvinoje
  • 2 dcl SPAR Free from mlijeko bez laktoze
  • svježe sezonsko voće
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica meda

Priprema:

  1. Kvinou operite u vodi, ocijedite i stavite je kuhati u mlijeku na laganu vatru. Povremeno promiješajte.
  2. Kad se kvinoa skuhala i pretvorila u kašu, maknite je s vatre i stavite u zdjelicu u kojoj ćete je servirati da se hladi.
  3. Kad se kaša malo ohladila u nju umiješajte cimet i, po želji, med ili muscodovar šećer.
  4. Svježe sezonsko voće operite, po potrebi ogulite i nasjeckajte, te ga pospite po kaši.

Savjet više!

Kako biste nutritivno obogatili ovaj obrok, u kašu možete dodati i orašasto voće po izboru.

U ovom receptu koristili smo ovaj SPAR Free from proizvod:

Linker
23. travanj 2024 15:30