FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
jednostavno savršen

Uz ovaj recept za sladoled od pistacija dobit ćete okus koji neće nimalo zaostajati za onim iz slastičarnice

Tko na ovim vrućinama ne bi poželio u nekoliko jednostavnih koraka napraviti sladoled u kojem može uživati kad god poželi

Aparat za sladoled nije potreban (ako ga ipak imate, možete ga upotrijebiti), uštedjet ćete novac, izbjeći barem nekoliko odlazaka u trgovinu i biti sigurni da jedete (ili ližete) nešto izrađeno s provjerenim, sigurnim i kvalitetnim sastojcima.


100 POSTO DOMAĆI SLADOLED OD PISTACIJA

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

SASTOJCI ZA OKO 700 g SLADOLEDA

  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 100 ml vode
  • 100 g oguljenih pistacija
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera

PRIPREMA

  1. Započnite od pripreme sirupa: u lončić uspite šećer i vodu te stavite na lagani plamen. U međuvremenu u vrč stavite i mlijeko i slatko vrhnje. Čim sirup zakipi, ugasite plamen i ostavite ga da se smlači. Kad se malo ohladi, ulijte sirup u vrč s mlijekom i slatkim vrhnjem i miješajte električnim mikserom. Preselite smjesu u silikonski kalup s više udubina ili u posudice za led, stavite u zamrzivač i ostavite barem jednu noć. Sutradan izvadite kockice i oblike iz kalupa i stavite u kuhinjski robot.
  2. Uključite i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu, a zatim dodajte pistacije i nastavite miješati dok ne dobijete glatku kremu. Pretresite smjesu u posudu od aluminija, keramike ili stakla (plastiku izbjegavajte) i stavite u zamrzivač na najmanje šest sati. Izvadite iz zamrzivača pet do 10 minuta prije posluživanja i promiješajte smjesu žlicom.
  3. Prvo malo stružite žlicom po površini pa sve dublje i tako dok ne uspijete normalno promiješati sladoled, što znači da ste ga vratili u kremasto stanje.
  4. Za još bolji rezultat, kad ga izvadite iz zamrzivača, sladoled možete još jednom izmiješati u kuhinjskom robotu.

JOŠ JEDAN SAVJET: pistacije možete zamijeniti jednakom količinom badema ili lješnjaka

Linker
05. travanj 2024 07:22