Smoothieji osiguravaju organizmu optimalnu hidrataciju, obilje vitamina i nutrijenata, kao i pozamašnu zalihu antioksidansa.

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Izbacivanje toksina

Tropski, skinny ili vatreni – birajte! Ovo su najbolji smoothieji za proljetni detoks

Postoji niz namirnica koje indirektno pospješuju proces čišćenja organizma i koje su uvijek dobrodošle u smoothiejima, ali određeni sastojci za koje je znanstveno dokazano da direktno utječu na detoksikaciju jetre i bubrega

Detoks smoothieji primarno su osmišljeni da pomognu tijelu izbaciti toksine, a zahvaljujući dragocjenim sastojcima također osiguravaju organizmu optimalnu hidrataciju, obilje vitamina i nutrijenata, kao i pozamašnu zalihu antioksidansa. Postoji niz namirnica koje indirektno pospješuju proces čišćenja organizma i koje su uvijek dobrodošle u smoothiejima, ali određeni sastojci za koje je znanstveno dokazano da direktno utječu na detoksikaciju jetre i bubrega trebali bi obavezno naći svoje mjesto u ovim napicima čiji je cilj čišćenje organizma od toksina.

TROPSKI DETOKS SMOOTHIE

Ovaj izuzetno ukusan napitak povećava prirodnu sposobnost jetre da filtrira i izluči štetne toksine, a to je krajnji cilj svakog programa detoksikacije.

Sastojci: 1 šalica kelja, 1/2 šalice komadića manga (svježih ili zamrznutih), 1 šalica ananasa narezanog na komadiće, 1 šalica nezaslađenog kokosovog mlijeka, 1 jušna žlica limunova soka, 1 jušna žlica svježeg đumbira, 1/4 jušne žlice kurkume, 1/2 šalice kockica leda

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku tekućinu. Ovim se smoothiejem možete osvježiti odmah ujutro ili ga ostaviti u hladnjaku da uživate u njemu tijekom dana.

DETOKS SMOOTHIE SKINNY

Ovaj je smoothie namijenjen da poboljša funkciju bubrega i jetre, ali njegovi sastojci koristit će boljem zdravlju cijelog organizma i vitkijoj liniji.

Sastojci: 1 jabuka očišćena od jezgre, 1/2 šalice nasjeckanog celera, 1 šalica kelja, 1/2 limuna, 1/4 šalice peršina, 1 jušna žlica chia sjemenki, 1/4 jušne žlice cimeta u prahu, 3/4 šalice kockica leda

Priprema: Sve sastojke dobro izmiješajte u blenderu, natočite u čaše i poslužite.

VATRENI DETOKS SMOOTHIE

Ovo je smoothie koji će pomoći jetri da se očisti i izluči štetne toksine, a zahvaljujući moćnim sastojcima pravi je eliksir za zdravlje općenito.

Sastojci: 1/2 jabuke očišćene od jezgre, 1/2 šalice mladog špinata, 1/2 šalice cikle, 1/2 šalice mrkve, 1/4 šalice lišća maslačka, 1/4 oguljenog limuna, 1/2 šalice crvenog kupusa, 1/2 šalice vode, 1/2 šalice leda

Priprema: Pomiješajte sve sastojke u blenderu i miksajte nekoliko minuta. Popijte odmah, po mogućnosti ujutro.

Sve najbolje sokove, čajeve i programe za proljetni detoks iznutra i izvana pronađite u novom broju magazina 100 posto prirodno, na kioscima je od četvrtka, 21. travnja.

Linker
24. travanj 2024 00:46