Kako pripremiti najsočniju piletinu?

 SHUTTERSTOCK
Mljac

TikTok opet ima rješenje! Jednostavan trik za najsočniju piletinu ikad, tajna je u jednom voću

Korisnik TikToka po imenu Elliot podijelio je jednostavan trik za pripremu najsočnije piletine koju ikad, sve što trebate je kivi i maslinovo ulje

Piletina je zasigurno meso koje najčešće jedemo. Više je razloga za to, jednostavna je za pripremiti, dostupna je u svakoj trgovini, puna je proteina i zdrava je. Međutim, piletina ima tendenciju osušiti se ako ju prekuhate. Ako često radite ovu grešku u kuhinji, imamo odličan trik za vas.

Naime, korisnik TikToka po imenu Elliot podijelio je jednostavan trik za pripremu najsočnije piletine koju ikad. Naravno, trik je postao viralan. Sve što trebate je kivi i maslinovo ulje kako biste napravili marinadu.

@callmebelly learned this one in Africa ? I know it sounds crazy but trust me #kiwi #chicken #juicychicken #mealprep ♬ Permission to Dance (Instrumental) - BTS

- Ključ za najsočniju piletine koju ćete ikada pojesti zapravo je kivi - rekao je Elliot koji je ovaj kulinarski trik naučio dok je boravio u Africi.


Kako pripremiti marinadu od kivija?

Neobično je koristiti kivi za marinadu, ali s obzirom na to da sve više uživamo u slatko-slanim okusima, možda bismo i ovome trebali dati priliku.

Za pripremu vam je potreban jedan kivi i malo maslinovog ulja. Važno je oguliti koru kivija, a zatim ga izgnječiti žlicom ili izblendati, a potom dodati ulje. Piletinu prvo obilno začinite solju i paprom, a zatim prelijte umak preko nje barem sat vremena prije nego što ju počnete peći. Nakon toga ju pripremite na tavi. I to je to!

Sudeći po komentarima pratitelja, ovo je recept koji se mora isprobati, a neki su čak istaknuli da se može koristiti i ananas ili mango umjesto kivija. Nemamo što drugo reći osim da se bacite na kuhanje.

Linker
19. travanj 2024 06:11