SHUTTERSTOCK
super recept

Teško da ćete mu odoljeti: Topli čokoladni kolač iz zdjelice je pravi ‘comfort food‘

Kad vas uhvati želja za slatkim napravite ovaj savršeni desert

Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanilije nećete moći odoljeti.Kremast i hrskav istodobno, a jede se topao.

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci (za dvije osobe):

  • 3 jušne žlice otopljenog maslaca
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 žumanjak
  • pola čajne žličice vanilije
  • 30 g brašna i još dvije jušne žlice brašna
  • osmina čajne žličice soli i isto toliko sode bikarbone
  • 40 g čokoladnih kapljica

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Izmiksajte maslac sa šećerom, pa dodajte žumanjak i vaniliju.
  2. Potom umiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, na kraju i čokoladne kapljice. Podijelite u dva kalupa ili keramičke zdjelice koji mogu u pećnicu. Nježno pritisnite i poravnajte smjesu.
  3. Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta želite li srednje pečeno, odnosno 22 minute za gotovo potpuno pečeno.
  4. Pustite da se ohladi samo koju minutu, da se malo stisne, i navalite na topli desert kojem ste, ako je sve idealno, dodali sladoled od vanilije.
Linker
15. travanj 2024 06:30