Manekena i zvijezda realityja koristi čaj u održavanju figure

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Isprobajte ih i vi

Tajna njihove linije: Kendall Jenner ne može bez ovog čudotvornog čaja, a Megan Fox se kune u jabučni ocat

Na jednom mjestu smo skupili trikove za mršavljenje najvećih zvijezda

Puno je jednostavnije mršavjeti i održavati formu kad oko sebe imate kuhare i osobne trenere, kao što imaju najveće zvijezde. Međutim, i oni vole lagane i brze trikove koji će im pomoći u održavanju dobre forme. Na jednom mjestu smo skupili trikove za mršavljenje najvećih zvijezda. Oduševit ćete se njihovom jednostavnošću.


Puno čaja

- Obično započinjem dan sa šalicom čaja za detoksikaciju. Riječ je o kombinaciji mate biljke, zelenog čaja, arome limuna, sjemenke šipka i limunske trave. Ponekad popijem čak 12 šalica - rekla je Kendall Jenner za E!News.

Čaj dokazano ubrzava metabolizam, pojačava lučenje hormona za sagorijevanje maste te smanjuje stres. Ne čudi nas da Kendall uvijek tako dobro izgleda. Čaj od lišća breze, maslačka i oolong su tri čaja koja se nazivaju ubojicom masnoća. Naravno, uz njih preporučujemo i zeleni čaj.




Napravite dobru playlistu

- Glazba je tako važna za moje vježbanje, stvarno morate osjetiti glazbu i dopustiti da vas povuče. Ako vam se ne sviđaju pjesme koje slušate, nećete dati sve od sebe - otkrila je Gwyneth Paltrow za E! News.

Zapravo, američka glumica je u pravu. Slušanje omiljene glazbe tijekom vježbanja zaista vam može pomoći da bolje odradite svoj trening. Jedna studija je uočila da je ritmičnija glazba pomogla sudionicima da trče 15% duže i da se osjećaju pozitivnije tijekom vježbanje, čak i kad su bili izmoreni. Zato odvojite koju minutu kako biste napravili svoju playlistu i vježbajte kao nikad do sad.




Smoothie za početak dana

- Osjećam se dobro i puna sam energije kad započnem svoj dan sa zelenim smoothiejem - kazala je Jessica Alba za People StyleWatch.

Nutricionistici i treneri preporučuju da u svoj smoothie stavite povrće bogato vlaknima i jednu ili dvije porcije voća, a uz sve to i mlijeko ili vodu.




Koristite mjerač otkucaja srca

- Moj posljednji trik je da koristim mjerač otkucaja srca dok dižem utege. Ne dopuštam da otkucaji padnu ispod 140 u minutu. Vježbam puno snagom - naveo je Hugh Jackman za Mens's Fitness.

Ako pratite otkucaje srca, znate da ste se dobro umorili i uznojili, ali ne trebaju svi ciljati na 140 otkucaja kao Jackman. Zašto? Jer otkucaji srca ovise o dobi.

Evo kako možete izračunati koji broj vi trebate ciljati: Oduzmite svoje godine od 220. To će vam dati maksimalni broj otkucaja po minuti. Zatim taj broj pomnožite s 0.7 kako biste odredili najmanji broj otkucaja srca na koji trebate ciljati. Zatim maksimalni broj otkucaja srca pomnožite s 0.85 kako biste odredili najviši broj otkucaja. Vaši otkucaji srca trebaju biti između ta dva broja.

Kako to izgleda ako imate 30 godina? 220-30=190; 190x0.7=133; 190x0.85= 161.5, dakle osoba od 30 godina trebala bi tijekom vježbanja imati otkucaje srca od 133 do 161.5 po minuti.




Pronađite zdrave zamjene

Američka voditeljica Wendy Williams smršavjela je oko 25 kilograma ukidanjem mliječnih proizvoda i dodatnog šećera iz svoje dijete. Isto tako, navela kako pije kokosovu vodu umjesto gaziranih pića te jede čips od kelja umjesto čipa od krumpira.

Važno je napomenuti kako je Wendy posegnula za liposukcijom 1994. godine kako bi ubrzala gubitak kilograma.

- Ne vjerujem više u moderne i brze dijete ni u tablete za mršavljenje - rekla je za E! News.

Grickalice koje sadrže puno šećera, soli i rafiniranih ugljikohidrata pune su praznih kalorija, a uz to nas potiču da uzimamo još. Umjesto toga, pronađite zamjene koje sadrže puno vlakana i proteina, kao što su hummus, štapići od povrća, svježe voće s grčkim jogurtom i slično.




Lijepa odjeća za teretanu

- Natjerati se na odlazak u teretanu kad nemaš volje, stvarno je teško. Zato sam to morala učiniti zabavnim. Počela sam oblačiti lijepu odjeću i stavljati malo šminke. I koliko god to tašto zvučalo, pomoglo mi je jer sam u konačnici prestala mrziti kako izgledam - objasnila je Kelly Osbourne za Shape.

Ni vi niste ljubitelj odlaska u teretanu? Sasvim normalno, svi imaju takve dane. Može biti puno jednostavnije ako imati nove tajice ili majicu koju želite obući. Čini se kao mala stvari, ali olakšat će vam odlazak na vježbanje. Srećom, danas imamo toliko online trgovina da možete pronaći jeftine i lijepe modne komade baš za teretanu.



Puno vode

- Pijte više vode. Iznenadit ćete se koliko pijenje vode može pomoći u gubitku kilograma i vježbanju - napisala je Kim Kardashian u jednoj objavi.

Stručnjaci se slažu da je ovo pametan potez.

- Voda može biti najbolji suplement prije vježbanja ako želite izgubiti kilograme. Studije su otkrile da trening snage dok ste dehidrirani može podići razinu hormona stresa, a to ometa povećanje mišića za 16% - rekao je Jay Cardiello, stručnjak za fitness i prehranu.

- Kad klijenti žele izgubiti kilograma, uvijek im kažem da popiju barem osam čaša vode tijekom dana i barem 250 ml tijekom vježbanja - objasnio je Jay.




Izbjegavajte ugljikohidrate navečer

Kako bi ušao u top formu za Jamesa Bonda, Daniel Craig je izbjegavao ugljikohidrate u večernjim satima. Svoju prehranu je temeljio na voću, povrću, nemasnim izvorima proteina poput ribe, jaja i piletine.

Ovo je odličan trik za mršavljenje i stvaranje mišića. Naime, izbacivanjem ugljikohidrata u večernjim satima pokrećete sagorijevanje masti povećavanjem količine hormona zaslužnih sagorijevanje masti koji se oslobađaju dok spavamo.

image

Daniel Craig izbjegava ugljikohidrate u večernjim satima

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Nosite proteine u torbi

- Kad pokušavam izgubiti nekoliko kilograma, obično sa sobom nosim šalicu čokoladnog proteina u prahu. Ako sam gladna, dodam vodu i to me zasiti, umjesto da pojedem nešto visokokalorično - rekla je vizažistica Bobbi Brown za Health.

Konzumacija nečeg između obroka može pomoći u sprječavanju pada šećera zbog kojih ponekad znate poželite pojesti cijelu tortu. Savjet Bobbi Brown zapravo je odličan i može vam pomoći u borbi protiv raznih žudnji. Napunite torbice, uredske ladice i kuhinju sa zdravim, proteinskim grickalicama.




Izbacite alkohol

Carrie Bradshaw možda uživa u koktelima, ali glumica Sarah Jessica Parker se drži dalje od njih. Naravno, to ne znači da ne udovoljava svojim ukusnim pupoljcima.

- Jedem sve. Volim pojesti dobar odrezak, malo janjeće koljenice, sladoled i cheesecake. Jednostavno ne volim jake alkohole. To me ne privlači. No čaša vina ponekad dobro dođe - rekla je.

Studija objavljena u časopisu Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics otkrila je da alkohol potiče ljude da pojedu 384 kalorija više. On nas čini osjetljivijima na okuse i teže ćemo se oduprijeti uživanju u hrani.




Koristite jabučni ocat

Megan Fox je jedna od zvijezda koje se zaklinje u moć jabučnog octa kako bi ostala mršava i zdrava.

- Jednostavno čisti cijeli organizam - rekla je američka glumica.

Dodajte ga u salata, marinade i umake.

Japanska studija otkrila je da pretili ljudi koji konzumiraju dvije žlice jabučnog octa dnevno brže mršavje i gube više kilograma na području struka. Zašto se to događa? Jabučni ocat proizvodi proteine unutar našeg tijela koji spaljuju masnoće.

Jabučni ocat vodi do smanjenja masnih naslaga na trbuhu i gubitka kilograma, a evo koliko je žlica dovoljno uzimati

Linker
22. travanj 2024 12:15