Nije nimalo komplicirano.
 Getty Images/iStockphoto
bez gladovanja

Sve što vam treba! Ako želite brže smršaviti ovo su idealne kombinacije hrane za topljenje sala

Određene kombinacije namirnica nude daleko više koristi nego što bi to učinile zasebno.

Ovo su kombinacije za brže mršavljenje:


PILEĆE MESO I PAPRIKA

Paprika odlično topi višak kalorija i pomaže tijelu da pretvori hranu u energiju. Kombinacija s piletinom, koja je bogata bjelančevinama, pravi je pogodak.


MAHUNARKE I KUKURUZ

Istraživanja su pokazala da se konzumacijom mahunastog povrća mogu skinuti kilogrami. S druge strane, kukuruz sadrži čvrsti škrob, složeni šećer dobar za crijeva, imunitet i vitku liniju.


ZELENI ČAJ I LIMUNOV SOK

Zeleni čaj sadrži katehine, moćne antioksidanse. Veliki plus citrusnog voća je što može smanjiti razlaganje katehina čineći ga još lakšim za apsorpciju.


LOSOS I ŠPAROGE

Losos sadrži korisne omega-3 masne kiseline, a šparoga je bogata celulozom i bjelančevinama. Šparoge su i vrijedni pomagači u izbacivanju suvišne vode iz organizma. BADEMI I GRČKI JOGURT Neki vitamini (posebno A, D i E) najbolje se apsorbiraju kada se koriste s mastima. Primjerice, badem je izvor kalcija i vitamina E, a grčki jogurt sadrži masti i bogat je vitaminom D. Idealna kombinacija.


AVOKADO I ŠPINAT

Špinat i avokado sadrže golemu količinu vitamina i mikroelemenata i stoga će salata od njih pružiti maksimalnu korist organizmu. Špinat je dobar i u kombinaciji s maslinovim uljem, a avokado s ribom, piletinom i integralnim kruhom.

TUNJEVINA I ĐUMBIR

Tunjevina je bogata omega-3 kiselinama, a sprečava i gomilanje masnih naslaga na trbuhu. Đumbir poboljšava rad želuca i sprečava nadutost.


KOMBINACIJE KOJE TREBA IZBJEGAVATI

● Nemojte jesti bjelančevine (meso, riba, jaja) i ugljikohidrate (kruh, žitarice, krumpir, peciva) u istom obroku.

● Nemojte jesti zajedno kisele namirnice (citruse, jabuke, rajčicu) i ugljikohidrate.

● Izbjegavajte jesti ugljikohidrate i šećere zajedno. Tu spadaju, primjerice, pite i kolači s pekmezom.

● Bjelančevine ne treba jesti zajedno sa škrobom, kao ni s drugim bjelančevinama (meso+jaja, sir+jaja, meso+orašasti plodovi itd.).

VOĆE UVIJEK JEDITE ODVOJENO OD OSNOVNE HRANE, POSEBNO DINJU!

Linker
19. travanj 2024 06:17