Ako vam priprema domaćeg kruha oduzima previše vremena, poslužite paštetu na krekerima.
 Foto: Shutterstock
NIJE SVAKA ISTA

Što to ne znamo?! U Francuskoj je delicija, a kod nas tako podcijenjena

Kada je proizvedena od fino samljevenih komadića mesa, bjelančevinskih dodataka te soli i začina, pašteta je kvalitetan i hranjiv namaz odličnog okusa.

Mnogim roditeljima se 'diže kosa na glavi' kad netko kaže da je pašteta izvrstan izbor za dječji međuobrok. No, istina je da nisu sve paštete iste te da na temelju pojedinih proizvoda ne biste trebali donositi generalni sud.

Naravno da treba izbjegavati one koje su pune soli, aditiva, pojačivača okusa…

Kao što već znamo kvaliteta je danas jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira valjanog prehrambenog proizvoda.

I ponekad je uz brojne proizvode zaista teško izabrati onaj pravi. No, ipak vjerujemo da oni kvalitetni iskaču iz mase.

Pomno izabrani sastojci

Kada je proizvedena od fino samljevenih komadića mesa (jetra), bjelančevinskih dodataka (mliječne i biljne bjelančevine) te soli i začina, pašteta je kvalitetan i hranjiv namaz odličnog okusa.

Osim toga, pri proizvodnji određenih pašteta koristi se i kvalitetno biljno ulje, brašno od soje bez masnoća i škrob. Pritom nisu korištene nikakve genetski modificirane namirnice.

Mnogima je sve važnije postalo da hrana ne bude samo ukusna već i napravljena od zdravstveno ispravnih sastojaka kod kojih najveći problem predstavljaju upravo aditivi.

Foto: Istock
Pašteta se ne mora uvijek mazati na kruh.

Kvalitetan namaz

U ponudi zato danas možete pronaći paštete koje ne sadrže gluten, pojačivače arome, konzervanse i boje. Umjesto aditivima, sterilnost i trajnost osigurava se zdravstveno ispravnom termičkom obradom koja predstavlja jedan od koraka suvremene i visokotehnološke proizvodnje.

I upravo zato više nema razloga da paštetu isključite iz svoje prehrane. I još ako vaš jelovnik ne sadrži dovoljno količina ribljeg mesa, manjak možete nadomjestiti kvalitetnim ribljim namazima.

Riblje meso pozitivno utječe na sprečavanje razvoja kardiovaskularnih oboljenja. Osim svježih riba preporučuje se i konzumacija prerađenih riba jer su i one bogat izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina.

Foto: Istock
Pašteta od tune poznata je po sadržaju omega-3 masnih kiselina.

Linker
19. travanj 2024 01:31