Foto: Istock
Zvijezda kuhinje

Španjolska delicija za početnike

  • 450 g riže
  • 400 g nemasne svinjetine
  • 12-15 dagnji (ili drugih plodova mora po želji)
  • 2 zrele rajčice (oguljene i narezane na kockice)
  • 1 slatka crvena paprika, izrezana na tanke trake
  • šaka šparoga
  • 2 žlice Vegete original
  • 4 srca artičoka
  • prstohvat niti šafrana
  • malo peršina
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 5 šalica povrtnog ili svinjskog temeljca
  • Sol (ako je potrebno)

Priprema:

  1. Izrežite svinjetinu na komadiće i popržite je u vrućem maslinovom ulju.
  2. Potom je izvadite i u istom ulju popržite češnjak, dodajte šafran i peršin.
  3. Dodajte povrće i očišćene dagnje te neka se sve krčka oko dvije minute.
  4. Vratite opet svinjetinu i dodajte jednu šalicu temeljca i Vegete. Smanjite temperaturu i neka se kuha oko 20 minuta.
  5. Dodajte rižu i ostatak temeljca.
  6. Kad tekućina apsorbira, jelo je spremno.
Linker
19. svibanj 2024 12:47