Tko bi im odolio?

 SHUTTERSTOCK
Tope se u ustima

Sočna i mekana! Kuhari otkrili najbolji način za pripremu rebarca, oduševit ćete se

Ako pečete rebarca na roštilju, sporo ih kuhate ili pečete u pećnici, vrlo ih je lako presušiti. No, možete to izbjeći

Rebarca su odličan komad mesa u kojima možete uživati tijekom cijele godine. Možete ih pripremiti na roštilju ljeti, ali i u ispeći pećnici ili kuhati tijekom zime. Međutim, ako niste iskusan kuhar, priprema može biti prilično težak proces jer ih možete slučajno presušiti. Naravno, to ne želite i baš zato smo pronašli savjete kuhara koji će vam pomoći da to izbjegnete.


Začinite, marinirajte i omekšajte rebarca

Za pripremu najsočnijih rebaraca je dodavanje okusa i omekšavanje mesa mješavinom octa, soli, šećera i začina prije kuhanja, objašnjava izvršna direktorica Fascinating Sky Catherine Snowden, profesionalna kuharica koja je radila u raznim američkim, talijanskim i francuskim restoranima.

- Kiselina u octu pomoći će razgraditi vlakna mesa, čineći ga mekšim. Sol i šećer pomažu uravnotežiti okus te stvoriti ukusnu koricu kada su rebarca pečena - dodaje Snowden.

Ako ih namjeravate držati u marinadi, vjerojatno se pitate koliko dugo je najbolje pustiti ih da upijaju okuse.

- Ostavite ih da odstoje nekoliko sati ili preko noći - predlaže Rainford.

image
SHUTTERSTOCK


Pecite na niskoj temperaturi

Nemojte zaboraviti na važnost pečenja! Da biste postigli najbolje rezultate kod pripreme vašeg mesa, najbolje je odabrati nisku temperaturu i dugo pečenje. Drugim riječima, za sočnija i mekša rebarca, nemojte pokušavati ubrzavati proces.

- Kada se peku, savršena temperatura pećnice je od 100°C do 120°C. Sporo pečenje i niska temperatura omogućuju da se ravnomjernu ispeku i postanu mekana bez isušivanja - kaže Rainford.

Dodaje kako se ova metoda sporog pečenja može iskoristiti i za roštilj i kuhanje.

Ako se odlučite peći na roštilju, Rainford također tvrdi da temperaturu možete održavati podešavanjem otvora za zrak na roštilju ili dodavanjem i uklanjanjem ugljena po potrebi. Kad smo već kod temperature, možete si znatno olakšati život korištenjem termometra za meso.

- Ovo je najbolji način da osigurate da unutarnja temperatura rebaraca dosegne 60°C - 70°C kada završite - kaže Rainford.


Podlijevajte rebarca dok se peku

Ovo je proces koji se koristi kako bi se poboljšao okus raznih vrsta mesa.

- Podlijevanje rebaraca aromatičnom tekućinom tijekom kuhanja pomaže da meso ostane vlažno i ukusno. Možete koristiti mješavinu umaka za roštilj, soka od jabuke ili druge tekućine i njome premazivati rebarca svakih 30-ak minuta tijekom kuhanja. To će spriječiti isušivanje i osigurati da budu sočna i ukusna - kaže Snowden.


Neka odstoje prije posluživanja

Kada su vaša marinirana, kuhana/pečena rebarca gotova, posljednji korak koji ćete morati učiniti je jednostavno ih pustiti da odstoje. No, koliko dugo? Najbolje je pustiti ih 20-30 minuta ispod folije, ovo omogućuje redistribuciju sokova kroz rebra, kaže Rainford.

Ostavite ih da odstoje prije posluživanja možda je najteži korak u cijelom procesu, pogotovo nakon što slijedite ove druge savjete koje su odobrili kuhari. Iako biste vi i vaši prijatelji mogli doći u iskušenje da odmah zagrizete, budite strpljivi. Isplatite će vam se!

Linker
13. travanj 2024 23:36