Foto: Zelenarium
Može i sirovo, vjerujte Zelenariumu

Sirovi špageti od tikvica s umakom

20. travanj 2016.
Za dvije porcije

2 srednje tikvice
1/2 šalice sušenih rajčica
1 svježa rajčica
100 ml vode
1/2 češanj češnjaka
1 žlica prehrambenog kvasca
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice meda
1 žličica jabučnog octa
1 žlica maslinova ulja
soli (po ukusu)
svježe mljeveni papar

PRIPREMA:

  1. Sušene rajčice možete namočiti u mlakoj vodi 20-ak minuta.
  2. Sve sastojke osim tikvice ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki umak.
  3. Napravite špagete od tikvice. Prije posluživanja ih posolite i začinite s malo maslinova ulja, promiješajte i pustite minutu-dvije da odstoje.
  4. Tikvice servirajte prelivene umakom.

Svježi bosiljak je bonus:)

Teme
Linker
16. svibanj 2022 22:16