Foto: iStock
Može i sirovo, vjerujte Zelenariumu

Sirovi špageti od tikvica s koprom na bijelo

Za jednu porciju

1 tikvica
2 male šalice indijskih oraščića (sirovih)
3/4 male šalice vode
1/3 male šalice prehrambenog kvasca (pahuljice od kvasca)
1 žličica limunova soka
kopar (svježi ili sušeni)
soli (po ukusu)

PRIPREMA:

  1. Sve sastojke osim tikvice ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete kremasti umak. Ako vam se čini da je pregust, dodajte još malo vode kako bi se sve moglo smiksati.
  2. Tikvicu ogulite i narežite u obliku špageta. Ja nisam imala "mandolinu" kojom se dobiju lijepi, dugački rezanci pa je odlično poslužio i klasičan ribež (velike rupice).
  3. Dovoljno je da tikvicu okrenete dijagonalno, tako da ispadnu malo duži rezanci.
  4. Preljev prelijte preko tikvica i dobro promiješajte.

Ako vam se učini da su indijski oraščići preskupi, do polovice količine možete zamijeniti suncokretovim sjemenkama. No, okus je ipak najbolji ako koristite samo indijske oraščiće.

Linker
16. travanj 2024 05:51