Foto: Zelenarium
Može i sirovo, vjerujte Zelenariumu

Sirovi burrito s povrćem

20. travanj 2016.
Za 4 burrita

300 ml vode
300 g tikvice (1 srednja), nasjeckana
60 g suncokretovih sjemenki (namočenih 2 sata ili preko noći)
1 manja rajčica
25 g sušenih rajčica (prethodno kratko namočenih u toploj vodi)
1 žlica sušenih mediteranskih začina po želji (ružmarin, origano, bosiljak i sl.)
1 žlica psyllium listića

SASTOJCI ZA PRELJEV:
150 g sirovih indijskih oraščića (namočenih preko noći)
2-3 lista svježeg bosiljka
sok polovice limuna
prstohvat soli
malo jalapeno papričice (po želji)
125 ml vode


OSTALI SASTOJCI ZA NADJEV:
kupus, mrkva, rajčica, rikula (ili druga zelena salata po izboru)

klice češnjaka (ili druge klice po izboru)

luk


PRIPREMA BURRITA:

  1. U blenderu miksajte sve sastojke osim psyllium listića dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju ubacite psyllium listiće i još kratko miksajte.
  2. Polovicu smjese izlijte na policu dehidratora (na papir za pečenje) i ravnomjerno rasporedite.
  3. Drugu polovicu rasporedite na drugu policu dehidratora.
  4. Dehidrirajte 7-9 sati na 42°C, okrenite i dehidrirajte još sat-dva.
  5. Prerežite svaki burrito napola i odložite u hladnjak do korištenja.

Ako nemate dehidrator, možete pokušati sa sušenjem u pećnici na 50°C. No, danas možete naći dehidratore već za 300-tinjak kuna, što vam se više isplati od potrošnje struje za sušenje u pećnici.

PRIPREMA PRELJEVA:
Ubacite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

SLAGANJE BURRITA:
Na burrito premažite preljev, na to slažite red nasjeckanog kupusa, red naribane mrkve, red rikule narezane na tanke trake, još jedan red preljeva, sitno nasjeckanu rajčicu, sitno nasjeckan luk i klice češnjaka. Zamotajte kao palačinku i spremite u posudu za užinu ili papirnatu vrećicu za sendviče ili odmah konzumirajte.

Teme
Linker
20. svibanj 2022 04:16