Foto: Zelenarium
Može i sirovo, vjerujte Zelenariumu

Sirova salata s preljevom od bosiljka

20. travanj 2016.
Za 2 osobe 1 šalica = oko 2,5 dl

1 srednje velika tikvica
1 šalica indijskih oraščića (namočenih oko 2 sata)
1/2 šalice maslinova ulja
1 žličica limunova soka
1 češanj češnjaka
1/2 šalice listova bosiljka
1/3 žličice soli
na vrh noža kajenske paprike u prahu (po želji)
svježe mljeveni crni papar
crne masline i list bosiljka

PRIPREMA:

  1. Tikvicu ogulite i pomoću spiralizatora narežite tanke trakice poput špageta.
  2. Ostale sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu za preljev. Vjerojatno ćete morati koristiti štap za miješanje. Ako imate slabiji blender, morat ćete više puta zaustaviti miksanje kako biste dobili jednoličan preljev.
  3. Preljev prelijte preko tikvica te ukrasite crnim maslinama i listovima bosiljka. Netom prije jela izmiješajte tikvice i preljev.
Teme
Linker
03. srpanj 2022 02:23