Foto: Andrea Cukrov
Ljetno osvježenje

Ricotta cheesecake s borovnicama

  • 500 g ricotta sira
  • korica jednog limuna
  • sok ½ limuna
  • sok ½ naranče
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 g brašna
  • prstohvat soli
  • 3 jaja

Priprema:

  1. U zdjeli izmiješajte ricottu, koricu limuna te sok limuna i naranče.
  2. U drugoj posudi izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer.
  3. Dodajte mješavinu brašna ricotti pa sve nježno spojite miješajući električnim mikserom na najmanjoj brzini.
  4. Na kraju miješajte jedno po jedno jade.
  5. Prebacite smjesu u mali kalup za torte (promjera 20 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 50 minuta ili dok torta ne poprimi zlatnu boju, a sredina na dodir postane čvrsta.
  7. Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici sa odškrinutim vratima dok se ne spusti sobnu temperaturu.
  8. Izvadite je oprezno iz kalupa, premažite je pekmezom od borovnica i potom je potpuno ohladite.
  9. Prije posluživanja je ukrasite svježim borovnicama.
Linker
01. svibanj 2024 07:54