Ovi keksići su bez glutena i laktoze, pa ih možete jesti i ako ste intolerantni na ove namirnice.
 Foto: Alex Loup/Unsplash
Trebate slatko?

Recept za predobre čokoladne zalogajčiće 'na brzaka'

29. studeni 2018.
Mi baš volimo brze i jednostavne recepte, pogotovo kada te krajnji proizvod poziva da uzmeš još... i još... i joššš.

 

Vrlo je jednostavno. 8 sastojaka, 10 porcija, 20 minuta i puno zadovoljnih i sitih sladokusaca. Ove čoko keksiće možete brzo spremiti, a vjerujemo da će se jednako brzo i pojesti.

Zato - trk u kuhinju!

 

Ovog puta za vas recept otkriva Martina Ferišak - Martinina fit kuhinja.

 

Možda će vas zanimati...

NUTRITIVNA VRIJEDNOST PO KOLAČIĆU

104 kcal

Proteini = 4,9 g

Masti = 8,3 g

Ugljikohidrati = 2,4 g

Martinine zdrave i fit ideje možete pratiti i na njenom Instagram profilu Martinina fit kuhinja.

  • 70 g Letifico bademovog brašna*
  • 30 g kokosovog ulja
  • 50 g banane
  • 30 g whey proteina, okus čokolada
  • 1 jaje
  • 10 g praška za pecivo
  • 10 g
  • lješnjaka
  • 10 g tamne čokolade, 85% kakaa

 

* ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept

Kada imate sve, onda:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 °C, pripremiti ravan pleh i staviti na njega papir za pečenje.
  2. Pomiješati kokosovo ulje i jaje. Ako je kokosovo ulje stvrdnuto,prethodno ga otopiti na laganoj vatri.
  3. Dodati Letifico bademovo brašno, proteine i prašak za pecivo.
  4. Bananu vilicom zgnječiti, dodati u smjesu i sve dobro izmiješati.
  5. Tamnu čokoladu i lješnjake nožem usitniti i dodati u smjesu.
  6. Rukama oblikovati kolačiće, posložiti na papir i peći 10 minuta.

Teme
Linker
18. prosinac 2020 17:39