Snimila: Andrea Cukrov
Pravo osvježenje

Recept koji ćete voljeti

16. lipanj 2017.

Za umak od malina:

  • 200 g malina
  • 100 g šećera

Za semifreddo:

  • 4 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 100 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 400 ml slatkog vrhnja

Za umak od malina:

  1. Izmiješajte maline i šećer pa ih zagrijavajte dok ne puste sok.
  2. Kuhajte na laganoj vatri da se sok malo zgusne.
  3. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za semifreddo:

  1. U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, jaje i šećer. Mahunu vanilije prepolovite i ostružite sjemenke pa i njih dodajte jajima.
  2. Sve kuhajte nad parom neprestano miješajući dok ne dobijete gustu kremu. Ovo će potrajati dok vas ruke dobro ne zabole.
  3. Kad se krema zgusne maknite je s vatre i ostavite sa stane.
  4. Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga nježno umiješajte u kremu od jaja.
  5. Kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega ulijte pripremljenu kremu.
  6. Na kraju umiješajte i umak od malina.
  7. Hladite nekoliko sati u zamrzivaču. Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite.

Teme
Linker
27. studeni 2021 17:42