Foto: iStock
Umijesite i ispecite ga sami

Raženi kruh sa sjemenkama

  • 500 g raženog brašna
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 400 ml tople vode
  • 1 čajna žličica soli
  • ½ čajne žličice šećera
  • 1 jušna žlica suncokretovih sjemenki
  • 1 jušna žlica lanenih sjemenki
  • 2 čajne žličice zobenih pahuljica

Priprema:

  • Stavite brašno u zdjelu. U drugoj, manjoj posudi pomiješajte izmrvljeni kvasac, nekoliko žlica brašna, šećer i oko 100 ml tople vode. Ostavite na toplom da se diže.
  • Mikserom pomiješajte dignuti kvasac s ostatkom brašna, soli, zobenim pahuljicama i sjemenkama. Miješajte najmanje osam minuta koristeći nastavke za miješanje kruha. Ostavite na toplom da se tijesto diže.
  • Potom tijesto stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  • Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C u kojoj se nalazi vatrostalna posuda s vodom.
Linker
16. travanj 2024 06:52