Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Puretina s narančom i đumbirom

08. ožujak 2017.
Ukusno, aromatično i lagano glavno jelo. Za 4 osobe.
  • 30 dag purećih prsa
  • sok 2 naranče
  • sojin umak
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica meda
  • sol 
  • ½ žlice kukuruznog škroba
  • đumbirov sok

Priprema:

  1. Puretinu narežite na tanke rezance.
  2. Napravite marinadu od soka naranče i soka đumbira, soli, umaka od soje, meda i maslinova ulja.
  3. Meso stavite u marinadu i sve zatvorite u vrećicu ili posudu. Ostavite u hladnjaku dva sata.
  4. Ispržite meso u woku pa ga izvadite.
  5. Za umak ulijte marinadu u wok pa kada počne kuhati, smanjite vatru i dodajte kukuruzni škrob.
  6. Prokuhajte minutu, dodajte meso i servirajte s rižom ili tjesteninom.
Teme
Linker
20. prosinac 2020 11:47