Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Poriluk i suho meso

14. travanj 2018.
Za 4 osobe
  • 50 dag poriluka
  • 25 dag krumpira
  • 2 ljutike
  • 1 češnjak
  • 30 dag suhih rebara
  • sol i papar
  • kurkuma
  • malo masnoće po želji
  • bučine sjemenke

Priprema:

  1. Suho meso kuhajte 15 minuta s dva lovorova lista. Ostavite da se u toj vodi malo ohladi.
  2. Poriluk i luk sitno narežite.
  3. Ispirjajte prvo ljutiku pa dodajte suha rebra i zatim poriluk. Podlijte tekućinom i dodajte krumpir.
  4. Začinite prema želji, ja dodajem kurkumu jer volimo njezin okus i daje jelu lijepu boju.
  5. Prilikom serviranja dodajte koju košticu bundeve.

Savjet više!

Uz ovakvo jelo dobro ide neki konkretan kruh, na primjer od tamnog brašna sa sjemenkama.

Teme
Linker
24. lipanj 2022 20:15