iStock
Napitak sa zadatkom

Pomažu kod prehlade, potiču mršavljenje i jačaju imunitet - ovo su čajevi nove generacije

Radi se o čajnim mješavinama koje, osim što su ukusne, sadrže specifične prirodne sastojke koji pomažu otkloniti različite tegobe

Proljeće je vrijeme kada odbacujemo teške i hladne okove zime te uživamo u prekrasnom vremenu i suncu. Ovo doba godine rezervirano je za svojevrsno čišćenje tijela od nakupljene negativne energije zbog čega se, u pravilu, osjećamo puno bolje nego u tmurnim, zimskim mjesecima. Uostalom, čak je i u američkom časopisu Journal of the Association for Psychological Science objavljen članak koji kaže da ugodno vrijeme uistinu popravlja naše raspoloženje. No, ovogodišnje proljeće nije sa sobom donijelo svoj klasični dašak antistresnog oduška. Krivac za to je, dakako, pandemija koronavirusa koja je uvelike utjecala na psihološko stanje građana.

Štoviše, podaci pokazuju da su ljudi pod jednakom ili čak većom količinom stresa nego što su bili prošle godine kada je tek proglašena globalna pandemija. Američko društvo psihologa (APA), naime, svaki mjesec provodi anketu o razini stresa građana u zemlji, a nedavno objavljeni rezultati za siječanj bilježe poraznije rezultate nego što su bili u travnju prošle godine.

Univerzalno rješenje

Kada uz cijeli kaos oko pandemije dodamo i ostale "boljke" proljeća kao što su alergije i proljetne prehlade, onda je izuzetno bitno da ojačamo vlastiti organizam te time indirektno poboljšamo i vlastito raspoloženje. Jedno univerzalno rješenje koje može pomoći jest - čaj.

image
Naturavita Breathe funkcionalni čaj
Naturavita

Riječ je o napitku koji je kroz svoju dugu povijest postojanja dokazao svoju vrijednost i zasluženo našao mjesto u svakodnevici brojnih naroda i kultura diljem svijeta. Nije to ništa čudno s obzirom na to da njegova tradicija seže više od 4.000 godina u prošlost i da od samog početka datira kao toplo, ljekovito piće za tijelo, pa i dušu. No, postoji i piće koje je po svom sastavu čak i bolje od ovog napitka starog nekoliko milenija. To je funkcionalni čaj, a svoju liniju "čajeva sa zadatkom" nedavno je lansirala Naturavita. Radi se čajnim mješavinama koje, osim što su ukusne, sadrže specifične prirodne sastojke koji pomažu otkloniti različite tegobe. O kakvim vrstama čajeva je riječ, otkrit ćemo vam u nastavku.

Zdravi probavni sustav

Za potpunu detoksikaciju organizma tu je čaj Naturavita DETOX. On sadrži metvicu koja pridonosi zdravlju probavnog sustava, maslačak koji pridonosi održavanju normalnih funkcija jetre te stolisnik koji doprinosi metabolizmu masti.

image
Naturavita Detox funkcionalni čaj
Naturavita

Kada je u pitanju lakše disanje, pravi odabir je Naturavita čaj BREATHE. Ovaj čaj je idealno rješenje za proljetne prehlade jer u sebi ima kombinaciju snažnih biljnih sastojaka koji će djelovati na dekongestiju gornjih dišnih puteva, potaknuti iskašljavanje i olakšati simptome dišnih infekcija.On sadrži sljez koji će smanjiti simptome poput začepljenog nosa i promuklosti kod bakterijskih i virusnih upala, ali i metvicu koja, u kombinaciji sa sljezom i komoračem, umiruje grlo i pomaže opustiti mišiće kako bi se potaknulo iskašljavanje.

Pomaže kod bolova u mišićima

Sljedeći na redu je Naturavita BALANCE, čajna mješavina matičnjaka, metvice i naranče. Metvica sadrži opuštajuća svojstva te može pomoći u olakšavanju blagih bolova te tako pomoći onima koje muče proljetne glavobolje ili bolovi u mišićima. Osim opuštajućeg efekta na mišiće, matičnjak donosi relaksaciju našem umu, a dodatak naranče ovaj čaj čini posebno ukusnim s time da vitamin C, kojim naranče obiluju, prirodno snižava razinu stres hormona kortizola.

image
Naturavita Balance funkcionalni čaj
Naturavita

Prvak u smanjenju stresa jest čaj Naturavita BOOST. Sadrži đumbir koji jača imunitet te djeluje protuupalno i ublažava alergije, kao i čili koji može pomoći pri uspješnijem mršavljenju. U njemu je i guarana koja nudi uvijek potrebno prirodno podizanje energije i raspoloženja.

Svi oni koji su odlučili izgubiti koji kilogram prije ljeta mogu u svoju prehranu ubaciti Naturavita SLIM čaj. On sadrži mate – prirodni sastojak koji djeluje kao sredstvo za suzbijanje apetita i smanjuje žudnju za hranom, čime odlično doprinosi mršavljenju. U svom sastavu ima i bazgu koja, pak, pomaže u kontroli tjelesne mase.

Linker
19. travanj 2024 19:59