Foto: iStock
Zdrava kuhaona

Pileći paprikaš

  • 1 kg piletine
  • 3 veće glavice crvenog luka
  • 4 žlice slatke mljevene paprike
  • 2 sušena lovorova lista
  • 1 žličica sušene majčinove dušice
  • svježi peršinov list
  • 2 žlice Vegete
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

  1. Luk sitno nasjeckati i pirjati poklopljen i posoljen na masnoći dok ne postane staklen.
  2. Kad postane staklen, luku dodati meso - pileće batke, zabatke i krilca i pirjati dok ne postane "zlatno" sa svih strana.
  3. Posoliti, popapriti, dodati mljevenu crvenu papriku i Vegetu, majčinu dušicu, lovorov list te sitno rezani peršinov list, a potom podliti vodom, poklopiti i tako kuhati oko 45 minuta.
  4. Pred kraj kuhanja, a ako paprikaš nije gust koliko želite, možete dodati 1 žlicu krušnih mrvica.

Dobro je znati!

Pileći paprikaš može se poslužiti s kuhanom tjesteninom ili okruglicama od kruha, a uz to dobro idu kisele salate - krastavci, paprika, feferoni.

Paprikaš, ako tako više volite, možete raditi i od bijelog pilećeg mesa, no tada ga nemojte dugo pirjati na luku kako se meso ne bi "posušilo".

Linker
20. travanj 2024 11:57