Foto: iStock
Moćan i ljekovit korijen

Pileća prsa s đumbirom

14. travanj 2016.
Za dvije osobe

200 g pilećih prsa
200 g tjestenine
5 češnjeva češnjaka
komad svježeg đumbira (5 cm)
4 grančice majčine dušice
250 ml pilećeg temeljca
30 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar

Priprema:

  1. Piletinu izrežite na komade.
  2. Majčinu dušicu operite, otkinite listiće s grančica i pospite ih po mesu.
  3. Meso posolite i popaprite, sve prelijte maslinovim uljem i izmiješajte.
  4. Zatim meso popržite na tavi da dobije rumenu koricu. Izvadite meso iz tave.
  5. U tavu dodajte 10 grama maslaca te oguljeni i nasjeckani đumbir i češnjak. Kratko popržite pa prelijte temeljcem.
  6. Sve kuhajte dok se količina ne smanji za jednu trećinu.
  7. Na kraju dodajte preostalih 20 grama maslaca i dobro izmiješajte. Dodajte piletinu i tjesteninu skuhanu al dente.

Savjet plus!

Đumbir i češnjak daju intenzivan okus ovom jelu pa po želji možete smanjiti njihovu količinu.

Teme
Linker
22. listopad 2021 13:30