Najzdravije su kuhane

Pelati

  • 5 kg rajčice
  • sol
  • papar
  • bosiljak

Priprema:

  1. Zakuhajte lonac pun vode.
  2. Operite rajčice i zarežite ih na vrhu.
  3. Kada voda zakipi, stavite rajčice i kuhajte oko 10 minuta. Kožica će se sama početi skidati.
  4. Izvadite rajčice i oljuštite im kožicu do kraja.
  5. Lonac operite, vratite oljuštene rajčice u njega. Posolite, popaprite, dodajte lišće bosiljka.
  6. Lonac vratite na vatru i kuhajte oko 45 minuta na laganoj vatri.
  7. Ne miješajte.
  8. Kada su rajčice gotove, sipajte ih u vruće teglice. Poklopite i zamotajte u deku preko noći da se postupno hlade.
  9. Spremite na tamno mjesto.
Linker
16. travanj 2024 04:39