Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Pečena paprika s kozjim sirom

Paprika s kozjim sirom može biti međuobrok, predjelo ili prilog glavnom jelu.
  • 1 kg crvene rog paprike
  • 10 dag mladog kozjeg sira
  • 1 tikvica
  • 1 češnjak
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica meda
  • ljuta papričica
  • limunov sok

Priprema:

  1. Paprike ispecite u pećnici, ogulite im kožicu.
  2. Tikvicu ispecite ili u pećnici ili na roštilj tavi.
  3. Narežite paprike na rezance, a tikvicu na kockice.
  4. Češnjak narežite na listiće, ljutu papričicu na sitne listiće, a kozji sir naribajte.
  5. Napravite dressing od meda, maslinova ulja, soli i limunova soka.
  6. Jedite hladno, uz dodatak mesa ili ribe.

Linker
24. travanj 2024 12:20