Foto: iStock
Ugrijte se kako treba

Od gljiva

27. veljača 2018.
(za 4 osobe) Svi je vole, a još je ukusnija uz žličicu bademova maslaca.

30 dag gljiva po izboru

1 žlica bademova maslaca

2 mrkve

1 crveni luk

1 l povrtnog temeljca

malo maslinova ulja

4 žlice sojina vrhnja

sol

peršin

vlasac

Priprema:

  1. U lonac s vodom stavite kuhati očišćene i narezane gljive te nasjeckanu mrkvu. Dodajte potom i nasjeckani luk.
  2. Kad se sve skuha, smiksajte štapnim mikserom te dodajte bademov maslac.
  3. Uspite zatim sve u povrtni temeljac te ponovno zakuhajte.
  4. Kad provri, posolite, dodajte maslinovo ulje, sojino vrhnje te pospite peršinom i vlascem. Promiješajte i poslužite u velikoj šalici.
Teme
Linker
24. studeni 2021 10:30