Hot Chick

 FOTOGRAFIJE: HEALTH‘N‘JOY
zdravo i ukusno

Novo hit mjesto zdrave hrane koje ćete obožavati: U njihovo jelo ‘Hot Chick‘ zaljubit ćete se odmah

Blagdani dolaze i red je da se opustite i uživate u hrani, ali ne bilo kakvoj već u onoj koja je sigurna i zdrava, na tragu onoga što su spremale naše bake: svježa, ručno rađena, beskrajno ukusna te bogata prirodnim aromama i okusima


Kad hranu pripremamo u svojoj kuhinji možemo kontrolirati koje namirnice ćemo koristiti, no ako poželimo izaći na ručak ili večeru ili naručiti hranu kad nemamo vremena za kuhanje, najčešće ne možemo biti sigurni što zapravo jedemo, kakvi su i odakle su ti sastojci.

Srećom, postoje ovakva mjesta koja su orijentirana prema zdravoj i sigurnoj hrani koja je ujedno i savršeno ukusna te pravi melem i za nepce i za oči. Jedno takvo mjesto je novootvoreni bistro zdrave hrane Health'n'joy, smješten na Vrbanima III, u kojem se gostima nude cjeloviti, zaokruženi obroci u kojima su sve namirnice provjerenog porijekla.


Advent na kojem je sve 100% domaće

Od 1.12. u Health'n'joy bistrou vas čeka bogata adventska ponuda u sklopu koje možete isprobati domaću sarmu bez ikakvih aditiva, s mesom hrvatskog porijekla i organskom rižom, domaći krumpir & kiseli kupus od lokalnog OPG-a, domaće kobasice iz Istočne Slavonije kakve nigdje drugdje ne možete pojesti, originalnu zdravu verziju fritula s domaćim jajima i jogurtom, s brezinim šećerom i vlastitom domaćom Nutellom, zdravu mađaricu i Ferrero kuglice te razne popularne blagdanske keksiće u 100 posto zdravoj varijanti. Nude i kuhano EKO vino Bolfan te kuhani gin sa 100% domaćim sokom od jabuka (OPG Danijel Kralj).

image
FOTOGRAFIJE: HEALTH‘N‘JOY
image
FOTOGRAFIJE: HEALTH‘N‘JOY


Kad se juha stvarno kuha...

U suradnji s lokalnim OPG-ovima te Tvornicom zdrave hrane kuhari ovog, po mnogočemu jedinstvenog bistroa, brinu da je sve što posluže gostima provjereno, sigurno i zdravo za njih, jednako kao i za njihovu djecu. Primjerice, keksi koje poslužuju uz kavu su zdrava verzija vanilin kiflica koje sami ručno rade od pirovog brašna, brezinog šećera i domaćeg maslaca. Sva jela se rade pretežno na maslinovom ulju, svaki dan se radi domaća majoneza od domaćih jaja iz slobodnog uzgoja, a kada karameliziraju ljubičasti luk (koji koriste za originalne preukusne sendviče) – karamelizaciju rade sa šećerom kokosovog cvijeta kako bi izbjegli prerađene šećere. Tu se pripremaju domaće juhe koje se doslovno kuhaju po četiri sata, s mesom isključivo hrvatskog porijekla i domaćim povrćem s OPG-ova, a marljivi kuhari sami mijese domaće tijesto od 100% pirovog brašna.


Ovdje ni sendviči nisu nezdravi

Sendviči, koje naročito vole djeca, inače su pojam nezdrave hrane, ali ne i u bistrou Health'n'joy.

Za sendviče sami ručno rade domaća peciva od 100% pirovog brašna, koriste domaći jogurt, bio prašak za pecivo te već spomenutu domaću majonezu i luk karameliziran sa šećerom kokosovog cvijeta. Piletina, koja se nabavlja iz Zagorja, marinira se u marinadi s domaćim medom OPG-a s Plitvičkih jezera. Jednako tako, biftek i roast beef se nabavljaju od hrvatskih mesnica s certifikatom da je meso isključivo hrvatskog porijekla. Domaću pečenicu za njihov popularni sendvič „Beef from the cliff“ dobavljaju od OPG-a Jančo, a dimljeni kravlji sir, koji jednostavno morate probati, iz Mini sirane Miklečić. Ovdje nećete dobiti čili nepoznatog porijekla jer sami kuhaju svoj domaći čili sos kojim se polijeva pečena piletina, a sami rade i ulje od domaćeg peršina i maslinovog ulja.

U njihovo prepoznatljivo jelo, originalnog naziva „Hot Chick“, koje svakakao sugeriramo da isprobate, zaljubit ćete se na prvi pogled! Kombinacija bulgura, marinirane piletine u domaćem medu & maslinovom ulju, sa homemade chili umakom, pečene domaće mrkve u maslinovom ulju & sezamu, domaći preprženi bademi, divlje salate, šipak, neće nikoga ostaviti ravnodušnim…

image
FOTOGRAFIJE: HEALTH‘N‘JOY

Za ovim zdravim slasticama poludjet će i oni koji ne paze na prehranu

Ono što će naročito razveseliti sve roditelje, ali i sve ostale koji vole uživati u ukusnim slasticama jest činjenica da ekipa iz bistroa Health‘n‘joy priprema slatkiše kojima mirna srca možete počastiti svoje mališane i sebe bez grižnje savjesti da ste pojeli nešto nezdravo. U kolačima se nigdje ne koriste prerađeni šećeri, a pripremaju se od zdravih vrsta brašna, domaćih jaja iz slobodnog uzgoja i domaćeg maslaca. Primjerice, za browniese koji su prikladni za vegane koriste heljdino brašno, chia sjemenke, organski sirovi kakao prah, šećer kokosovog cvijeta i kokosovo ulje, a mađaricu rade sami sa 100 % heljdinim brašnom. Za advent u ponudi imaju razne vrste keksa (linzere, šape, vanilin kiflice...) napravljene od 100% pirovog brašna, domaćih jaja i maslaca, brezinog šećera, šećera kokosovog cvijeta, domaćih badema, oraha i bio pekmeza. Palačinke rade od banana, zobenih pahuljica i domaćih jaja, a nadijevaju ih Nutellom koju sami rade od organskog sirovog kakao praha, domaćih lješnjaka i kokosovog ulja. U njihovoj šarolikoj ponudi možete naći I banana bread, energetske pločice, browniese, zobene keksiće sa organskom tamnom čokoladom - sve 100% zdravo, od domaćih sastojaka I bez ikavih prerađenih šećera! Jednako tako, sami rade i svoju domaću granolu koju možete kupiti kao gotov proizvod idealan za Božićni poklon…


Drugačiji na najbolji mogući način

- Vjerujemo da smo drukčiji od svih postojećih restorana jer pazimo da je svaki sastojak u jelu provjerenog porijekla, sve se radi „from scratch“ ili od nule i svaki dan svježe - kažu u bistrou Health'n'joy, a mi bismo dodali i da se sve radi ručno kao u doba naših baka. Sva njihova peciva, kolači, keksi, granole ili umaci rađeni su ručno i bez aditiva. Primjerice, juhu od buče spravljaju isključivo od buče s malo mrkve te soli i papra i bez ikakvih drugih dodataka kako bi se naglasio okus glavnog sastojka. Na isti način rade sva jela koja predstavljaju spoj maksimalnog okusa i vrhunskih namirnica.


Siti i poletni

U bistrou Health‘n‘joy gosti će dobiti ukusno jelo koje je zdravo, ručno rađeno i svježe i u kojem se zna porijeklo svakog sastojka, a nakon jela neće se osjećati tromo i napuhnuto, već ugodno i zadovoljno jer su pojeli nešto kvalitetno, zdravo i u isto vrijeme izuzetno ukusno. I ne morate brinuti, odavde nećete izaći gladni jer su porcije uistinu velike. Bit ćete siti, ali i puni energije jer ćete u organizam unijeti upravo ono što mu je potrebno. Zdrava glavna jela zaista su pomno isplanirani cjeloviti i uravnoteženi obroci jer sadrže žitarice, meso, povrće, i voće, a takve su i zdrave slastice, smoothieji, bowlsi i jela za djecu, poput rižota od organske riže, domaćeg povrća i piletine i kurkume. Svoju „zdravu priču” zaokružili su pićima i napicima pa tako nude i Cogito organsku kavu, zatim ekološko vino od Bolfana, rakiju OPG-a Barbarić iz Iloka, pivo iz vrhunske zagrebačke craft pivovare Primarius ili, primjerice, Kombuchu fermentirani čaj bez aditiva te za djecu kakao od organskog sirovog kakao praha. Komercijalna pića, poput cole i slično ovdje se ne poslužuju, već isključivo domaći prirodni, hladno prešani sokovi.

Ovo simpatično mjesto, smješteno na kvartu Vrbani III, se svakako isplati posjetiti.

Linker
23. travanj 2024 11:44