FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Od četvrtka

Novi Doktor u kući: Top 10 najzdravijih kombinacija hrane

Možda zvuči neobično, ali kombinacija crnog grožđa s lukom može spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka i sniziti krvni tlak, dok jabuka u kombinaciji s lisnatim zelenim povrćem poboljšava raspoloženje

Riblji curry, koji spaja kurkumu i masnu ribu, može djelovati kao snažan protuupalni lijek, dok banana s jogurtom poboljšava zdravlje kostiju i pomaže uspostaviti ravnotežu crijevnih bakterija. Maslinovo ulje potiče bolju apsorpciju vitamina A iz rajčica i crvenih paprika, koji je nužan za zdravu kožu i oči. Sve o najboljim i najzdravijim kombinacijama namirnica doznajte u novom Doktoru u kući, na kioscima je od četvrtka, 2. lipnja.

Među kombinacijama hrane za jačanje zdravlja su češnjak i med, koji mogu pomoći kod infekcija gornjih dišnih puteva, te bademi i bobičasto voće, spoj koji može pomoći u sprečavanju krvožilnih bolesti i kognitivnog propadanja. Svaka od namirnica i zasebno je bogata hranjivim sastojcima, a udružene, još jače djeluju potičući dugovječnost i zdravlje.

Nemojte propustiti novi broj najčitanijeg magazina za zdralje i doznajte kojih je to deset top jela za jačanje zdravlja.

Linker
17. travanj 2024 14:13