Snimila: Andrea Cukrov
Andrea Cukrov preporuča...

Nepečene košarice s kakijem

28. siječanj 2017.

Za koru:

  • 100 g indijskih oraščića
  • 2 žlice kokosovih mrvica
  • 4 datulje, nasjekane
  • 3 žlice sirupa od datulja
  • 100 g maslaca od lješnjaka

Za kremu:

  • 2 prezrela kakija
  • ½ limuna

Priprema:

Za koru:

  1. Indijske oraščiće sitno sameljite te ih pomiješajte s kokosovim mrvicama, nasjeckanim datuljama i sirupom od datulja.
  2. Dodajte maslac od lješnjaka i zamijesite kompaktnu smjesu. Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva dodajte još malo kokosa, ako je pak presuha dodajte još malo maslaca od lješnjaka.
  3. Podijelite smjesu na četiri jednaka dijela pa svaki utisnite u metalnu košaricu promjera 10 cm.
  4. Odložite u hladnjaku dok ne napravite kremu.

Za kremu:

  1. Dva kakija ogulite pa mekano meso prebacite u zdjelu.
  2. Dodajte im sok ½ limuna te zgnječite vilicom u pire. Važno je da imate jako zreli kaki kako bi ga mogli dobro zgnječiti.
  3. Dobivenom smjesom napunite pripremljene košarice.
  4. Sve odložite u zamrzivaču na sat, dva kako bi se dobro stisnulo.
  5. Potom izvadite košarice iz metalnih kalupa, posipajte ih s još malo mrvica kokosa i poslužite.

Savjet više!

Ako nemate male metalne košarice smjesu možete utisnuti i u kalup za muffine. Tada će vam od ove smijese ispasti 6 košarica.
Košarice je dosta teško izvaditi iz metalnih kalupa, ja sam se poprilično namučila oko toga. Mislim da bi za ovakvu smjesu najbolje bilo kalup obložiti prozirnom folijom pa onda preko nje utiskivati smjesu.

Teme
Linker
30. lipanj 2022 07:49