FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Živim.hr
Živim.hr
odlična ideja

Ne znate što biste kuhali za vikend? Pileća krilca u slatko slanom umaku sjajan su izbor

15. listopad 2021.
Sočna pileća krilca - pa tko bi im mogao odoljeti. Imamo sjajan recept za vas


Piše: Toni Grahovac, student koji želi pokazati da se i s manjim budžetom može jesti zdravo, ukusno i kvalitetno


Ovo je recept za svakoga tko je spreman izdvojiti nešto više vremena, isprljati puno suđa, ali onda uživati u skladu i spoju nevjerojatnih okusa.


PILEĆA KRILCA U SLATKO SLANOM UMAKU, ZAPEČENA KORABA TE PEČENI BATAT

image
FOTOGRAFIJE:

SASTOJCI : (za 2 osobe)

  • 1 kg pilećih krilca
  • 1 veći batat
  • 2 manja krumpira, 1 srednja koraba
  • kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje
  • prašak za pecivo
  • soja sos, sweet chilli sos
  • mrvicu đumbira
  • 2 žlice meda
  • žlica kokosovog ulja
  • češnjak
  • malo sušene limunske trave
  • maslac, mlijeko, tvrdi sir
  • sol, papar

PRIPREMA:

Za krilca :

  1. Prerezati krilca na pola gdje zglob. Osušiti papirom. Začini po želji i dodati dvije žlice praška za pecivo.
  2. Peći pola sata na 120°C. s kožom prema gore te nakon toga pojačati na 220°C još 45 min.

Zapečena koraba :

  1. Izrezati korabu srednje veličine te 2 krumpira na tanke ploškice.
  2. Na tavi rastopiti maslac, dodati mu malo sjeckanog češnjaka, sol i papar u zrnu te malo mlijeko. Pirjate na tome korabu i krumpir 10-ak minuta,
  3. U male keramičke kalupe stavimo to što smo pirjali. Izmiješamo u manju posudicu vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, tvrdi sir, vlasac te začine po želji. Na vrh ravnomjerno raspodijelimo nadjev te stavimo u pećnicu na vrući zrak (Air Fryer) 20- ak minuta. U regularnoj pećnici 45 min na 200°C.

Umak za pileća krilca:

  1. Pomiješati žlicu kokosovog ulja, žlicu sweet chilija, 4 žlice soja sosa, malo sitnog đumbira, soli, papra, žličicu dimljenje crvene paprike, 2 češnja češnjaka, malo sušene limunske trave te 2 žlice meda.
  2. Staviti na vatru 5-10 min dok se ne zgusne.
  3. Pomiješati krilca s umakom.
Teme
Linker
01. prosinac 2021 19:02