Snimila: Andrea Cukrov
Danas smo u kuhinji

Namaz od lješnjaka

11. ožujak 2017.
  • 150 g pečenih i oljuštenih lješnjaka
  • 50 g kakao maslaca, otopljenog
  • 2 žlice sitno naribanog kokosa
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 50 g meda ili agavina sirupa

Priprema:

  1. Pečene i oljuštene lješnjake ubacite u sjeckalicu te ih strpljivo meljite dok se ne pretvore u glatku tekućinu. Ovo može malo potrajati, ali budite uporni i po potrebi sve pomiješajte kako bi pokupili komadiće lješnjaka koje su se zalijepile za stjenke sjeckalice.
  2. Tako samljevenim lješnjacima dodajte otopljeni kakao maslac, kokos, kokosovo ulje te med ili agavin sirup po želji.
  3. Dobro sve pomiješajte i pospremite u male sterilne staklenke. Čuvajte u hladnjaku do 10 dana.
Teme
Linker
14. listopad 2021 09:27