Istina je da bez truda i odricanja nema uspjeha, ali taj put do uspjeha se ipak može malo olakšati.
 FOTOGRAFIJE: LJUBAPHOTO GETTY IMAGES
Za lakši put do uspjeha

Mršavljenje po astrolozima: Koja je dijeta najbolja za vaš horoskopski znak

Svatko tko je ikada pokušao biti na dijeti zna da postoji na stotine prehrambenih programa i da je teško odabrati onaj pravi baš za sebe, no astrolozi sugeriraju da bi idealna dijeta za svakoga mogla biti ona koja je zapisana u zvijezdama

Stručnjakinja za tarot Kerry King, koja ima dvadesetogodišnje iskustvo u tarotu i impresivnu listu klijenata sa svih strana svijeta, tvrdi da nitko ne uživa u držanju dijete jer je vrlo teško držati se nečega što je bazirano na odricanju. No, smatra da su šanse za uspjeh u držanju dijete znatno veće ako svoj režim prehrane uskladite sa svojim horoskopskim znakom. - Osobne karakteristike i jake strane svake osobe povezane s horoskopskim znakovima u kojima su rođene mogu se odlično slagati s određenim režimima prehrane. Istina je da bez truda i odricanja nema uspjeha, ali taj put do uspjeha se ipak može malo olakšati – savjetuje Kerry te navodi koja je vrsta prehrane idealna za koji horoskopski znak. Isprobajte i uvjerite se sami ima li u tome istine.

OVAN: Keto dijeta
To je prehrana siromašna ugljikohidratima i s visokim udjelom masnoća (tako da nećete ostati gladni, što je bitno za osobe rođene u ovom znaku jer one imaju veliku energiju koju treba nahraniti). Osnovni cilj ove dijete je da natjera tijelo da za dobivanje energije troši masnoće te na taj način omogućava mršavljenje i opaku snagu. Pošto ste pod vodstvom Marsa, opaku snagu već imate... morate samo još smršavjeti i postati vitkiji!

BIK: Mediteranska prehrana
Ova prehrana već u samom nazivu zvuči ukusno i glamurozno tako da ste već samim time na pola puta do uspjeha. Bazira se na mnogo povrća, ribe, orašastih plodova, ulja i začinskih biljaka. Za vas će to biti kao odmor na kojem ćete jesti samo najbolju hranu. Za vas je hrana život pa, ako morate na dijetu, nećete uspjeti s odricanjima, već s ovakvom prehranom koja jamči prave poslastice, ali i vitkost.

BLIZANCI: Povremeni post
Blizanci, za vas je post najbolji pristup jer ionako pola dana zaboravljate na jelo. Smanjiti unos kalorija na 500 dnveno dva dana tjedno i zatim jesti normalno preostalih pet dana vama sigurno zvuči jednostavno i ne odbojno. Ne volite pamtiti pravila pa će vas ovo spasiti od kojekakvih pamćenja dopuštenih i nedopuštenih namirnica i slično. Morate se samo pobrinuti da dva dana u tjednu ne premašite unos od 500 kalorija.

RAK: Dijeta prema krvnoj grupi
Ovaj novi pristup dijetnoj prehrani utemeljen je na znanosti te pokušava uskladiti krvnu grupu osobe s određenim planom prehrane koji bi najbolje odgovarao njezinom tijelu te s kojim bi postigla najbolje rezultate (no, ne dopustite da vam ograniče unos ugljikohidrata jer vi živite za njih). Niste ljubitelj restrikcija pa vam je potrebno nešto što će opravdati uloženi trud. Potrebno vam je da brzo vidite rezultate jer ste, u suprotnom, skloni odustati.

LAV: Beverly Hills dijeta
Ovo zvuči kao nešto bogato i raskošno i kao takvo je idealno za jednog lava. Dijeta se sastoji u tome da tijekom šest tjedana jedete sam ovoće i zatim postupno ponovo uvodite ostale vrste namirnica. Vama nije teško žrtvovati užitak za ljepotu pa, ako će rezultati biti dramatični, sigurno je to ono pravo za vas.

DJEVICA: Dukan dijeta
To je prilična zbrka od dijete, ali za vas je to ok jer činjenica da imate nešto komplicirano što morate organizirati i isplanirati će vas držati zaposlenim dovoljno da zaboravite na napadaje gladi. Dijeta ima četiri faze kroz koje morate proći da biste potaknuli mršavljenje, a nakon te četiri faze prelazite na režim održavanja. Počinjete s prehranom s visokim udjelom proteina pa nećete gladovati, barem ne odmah.

VAGA: Sirova hrana
Vi sigurno ne želite nešto zbrkano i komplicirano pa je jednostavnost sirove hrane za vas vrlo privlačna.Jedino pravilo je da treba izbjegavati svu termički obrađenu i procesiranu hranu. Sjeckajte ribajte, miksajte do mile volje! Ova dijeta obećava visoku razinu energije pa ćete se, uz to što ćete postati vitkiji, i osjećati dobro. A još jedan razlog za veselje je i to što će biti manje posuđa za pranje nakon pripreme hrane.

ŠKORPION: Atkinsonova dijeta
Odrezak za doručak? Da, molim.
Ova poznata dijeta izbacuje ugljikohidrate, ali dopušta gotovo neograničene količine proteina i masti te tako pomaže tijelu da te dvije skupine nutrijenata koristi kao glavni izvor energije. Možete si dopustiti vrlo raskošne mesne obroke, a vi ćete to znati cijeniti jer volite ekstreme i volite izazove.

STRIJELAC: Paleo dijeta
Vi ste vjerojatno najzemljaniji, najviše životinjski i najdivljiji znak pa prijelaz na prehranu koju su konzumirali naši preci može za vas biti gotovo bezbolno. Prehrana se bazira na nemasnom mesu, ribi, voću i povrću, hrani koju su prethistorijski lovci uspijevali prikupiti (vi ste u znaku strijelca tako da zaista niste daleko od njihovih običaja.

JARAC: Detoks dijeta
Što god činili, činite to kako treba i do maksimuma jer vam Saturn koji vlada vama daje beskrajno mnogo samodiscipline i snage volje. Detoks dijeta će vam pružiti osjećaj da se zaista čistite od loših stvari. Većina detoks dijeta se bazira na sirovom povrću, voću, vodi i sokovima, što znači da ćete malo i uštedjeti, a to je dodatni plus.

VODENJAK: Veganska prehrana
Veganska prehrana znači da ćete se suzdržati od svih proizvoda koji dolaze iz životinjskih izvora (meso, mlijeko i mliječni proizvodi, čak i med). Ima etičke konotacije jer se, osim što se zalažete za život životinja, takva prehrana ima pozitivan učinak i na okoliš. Vi ste aktivist po horoskopu i imate jako izraženu socijalnu osvještenost te će vam ova prehrana značiti mnogo više od puta ka vitkosti.

Čitajte i: VIKEND-DIJETA za one koji nikako da skinu zadnje tri kile

Linker
18. travanj 2024 08:41