Nježne i mekane teksture idealan je sastojak zanimljivih namaza
 FOTOGRAFIJE: shutterstock
pokrenite metabolizam

Mnogi ga izbjegavaju zbog visokog udjela masti, a upravo je on odličan izbor za gubitak suvišnih kila

Svakodnevnim konzumiranje avokada, konzumirat ćete bogat izvor masnoća, ali bez straha da ćete se udebljati

Avokado je nježne i mekane teksture, a još i čuva naše zdravlje. Što je najbolje od svega, jedenje avokada odličan je način da pospješite gubitak suvišnih kilograma. Vrlo malo namirnica ima tako dobra nutritivna svojstva kao avokado.

Jedan plod prosječne veličine sadrži oko 1000 mg kalija (dvostruko više od banane), gotovo 20 esencijalnih vitamina i minerala i čak 18 aminokiselina. To je uistinu impresivno za plod malo veći od kruške.


Regulacija apetita

Neki ljudi izbjegavaju avokado zbog visokog udjela masti, no to su uglavnom mononezasićene masne kiseline koje pomažu u regulaciju razine kolesterola. Svakodnevnim unosom avokada možete smanjiti razinu lošeg (LDL) i povećati razinu dobrog (HDL) kolesterola, što je prvi korak u prevenciji srčanih bolesti.

Avokado pomaže i u regulaciji apetita jer ćete dulje zadržati osjećaj sitosti. Stabilizira razinu šećera u krvi, a istodobno ubrzava metabolizam. Otkriveno je i da konzumacija crvene paprike utječe na smanjenje osjećaja gladi i želje za izrazito masnom, slanom i slatkom hranom, ali samo kod osoba koje inače nemaju naviku jesti crvenu papriku.

Linker
25. travanj 2024 05:54