Snimila i pripremila: Matea's Kitchen Stories
Ukradi ga i ti!

Medene cimet rolice

Priprema: 50 minuta Kuhanje: 10 minuta Spremno za: 60 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji

TIJESTO:

  • 700 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 svježi kvasac

NADJEV:

GLAZURA:

  • 2 bjelanjka
  • 1/2 cijđenog limuna
  • 28 dag šećera u prahu

Kad imate sve, onda...

TIJESTO & PUNJENJE:

  1. U zdjelu od samostojećeg miksera opremljenog sa privitkom za tijesto-kukom, dodajte brašno i sol, sve dobro promiješajte. Zatim izdubite rupu u sredini, i stavite žlicu šećera, suhi kvasac, i prelijte sve sa 1,5 dcl toplog mlijeka. Pustite da se kvasac zapjeni, i kada se zapjeni, upalite mikser.
  2. U međuvremenu postepeno dodajte toplu vodu kako bi se tijesto dobro zamijesilo, najbolje je da ne bude previše mekano, a niti pretvrdo, nešto između je najbolje.
  3. Kada ste tijesto zamijesili, u šaku stavite ulja, premijesite tijesto i prekrite krpom. Stavite na toplo mjesto da se diže barem pola sata, izvadite maslac iz hladnjaka jer će vam kasnije trebati.
  4. Cimet i smeđi šećer stavite zajedno u jednu posudu i promiješajte, pripremite i medenu kremu od oraha. Medenu kremu držite na toplijem mjestu da bude tekuća.
  5. Kada se tijesto udvostruči izvadite ga na pobrašnjenu površinu, od njega formirajte dvije kuglice. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvaljajte u pravokutnik debljine 2 cm. Premažite mješavinom maslaca, dodajte medenu kremu (prošarajte sa žlicom preko maslaca), zatim dodajte cimet i šećer.
  6. Narežite rolice debljine dva prsta pomoću noža ili pomoću konca, posložite na papir za pečenje i još jednom prekrite krpom da se rolice dižu (cca pola sata).
  7. Zagrijte pećnicu na 220 °C i umutite jaje.
  8. Kad su rolice "narasle" premažite jajetom i po želji posipajte s malo šećera. Ili jednostavno koristite standardnu glazuru. Nakon što ih premažite sa jajetom i ostavite da se peku do kraja, nakon pečenja stavite na njih glazuru od sira ili jednostavno koristite medenu kremu. Imate jako puno opcija.

BIJELI NAMAZ:

  1. Istučemo tvrdi snijeg od bjelanjaka.
  2. Dodamo mu šećer u prahu i sok od limuna. Sastojke dobro izmiješamo.
  3. Kad namaz postane gust i svijetle boje, namažemo ga na tortu ili kolač i ostavimo da se stisne.

Linker
08. svibanj 2024 06:04