Foto: iStock
Moćan i ljekovit korijen

Marinirana plava riba

14. travanj 2016.

200 grama fileta palamide
1 jušna žlica sitno naribanog đumbira
ZA MARINADU:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml limunovog soka
ZA PRELJEV:
1 jušna žlica maslinovog ulja
2 jušne žlice limunovog soka
papar i sol

Priprema:

  1. Đumbirov korijen ogulite i sitno naribajte.
  2. Pomiješajte s uljem, limunovim sokom, soli i paprom.
  3. Ribu stavite u prikladnu posudu, prelijte je marinadom i držite na hladnom 3-4 sata. Nekoliko puta okrenite ribu.
  4. Pecite na roštilju.
  5. Gotovu ribu prelijte mješavinom maslinovog ulja i limunovog soka.

Savjet plus!
Za mariniranje su prikladni fileti ribe mase oko 100 grama, može se uzeti i druga plava riba; tuna, velike lokarde ili skuše…

Teme
Linker
22. listopad 2021 08:25