Foto: iStock
Pametno birajte

Lepinje od cvjetače

  • 2 šalice usitnjene cvjetače
  • 2 jaja
  • 1 žlica mljevenih badema
  • sol i papar
  • začin po ukusu

Priprema:

  1. 1/2 glavice cvjetače izrezati na manje komade, oprati i staviti u multipraktik. Miješati dok ne postane kao riža.
  2. Kuhati je minutu u kipućoj vodi i dobro procijediti (najbolje u kuhinjskoj krpi, kao da cijedite rublje).
  3. Potom cvjetaču staviti u zdjelu, dodati dva jaja, mljevene bademe i začine origano, kim, po želji.
  4. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a na papir za pečenje stavljati male lepinje oblikovane iz smjese.
  5. Lepinje peći desetak minuta, oprezno ih okrenuti na drugu stranu i peći još sedam minuta.
  6. Za još hrskaviji okus, svaku lepinju još kratko pržite na tavi. Ove su lepinje zamjena za kruh, a mogu se poslužiti uz povrće ili piletinu.

Linker
20. travanj 2024 09:33