slatko-slana kombinacija

Lagani ljetni ručak: Popečci od krumpira i mrkve

17. srpanj 2017.
  • 500 g krumpira
  • 1 srednje velika mrkva
  • 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • žlica ljutog umaka
  • sol, papar, ulje

Priprema:

  1. Krumpir ogulite, naribajte, obilno posolite i stavite u cjedilo.
  2. Dok sol izvlači tekućinu iz krumpira, pripremite ostale sastojke - ogulite i naribajte mrkvu i razmutite jaje.
  3. Krumpir dobro ocijedite, najprije stišćući ga rukama, a potom uz pomoć kuhinjske krpe.
  4. Krumpiru zatim dodajte mrkvu i razmućeno jaje te oblikujte u male popečke i pržite u plitkom ulju na srednje jakoj vatri, nekoliko minuta s obje strane, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
  5. Odložite ih na papirnate ubruse koji će upiti višak masnoće.
  6. Vrhnje i omiljeni ljuti umak pomiješajte i koristite za umakanje gotovih popečaka.
Teme
Linker
21. studeni 2021 16:19