Karlo Pavlić
kako dobro

Kod ‘Matoša & mački‘ uživajte u onome što najviše volite jesti na Adventu

Kobasice, ali na drugačiji i inovativan način i dalje su omiljeni odabir posjetitelja Adventa

U centru Zagreba otvorena je nova gradska adventska lokacija s brojnim foto pointovima i programom prepunim koncerata, DJ nastupa, dječjih predstava i radionica! I to nije sve - advent Matoš & mačke posjetiteljima nudi vrhunsku ponudu tradicionalnog adventskog jela svih vrsta, veličina i dodataka, kraljicu svih europskih advenata - kobasicu!

Kobasice, ali na drugačiji i inovativan način i dalje su omiljeni odabir posjetitelja Adventa, a Matoš & mačke ih ima na svakoj kućici! Deset ugostiteljskih kućica nudi raznoliku ponudu kobasica s brojnim dodatcima i prilozima koje oduševljavaju već pri prvom kušanju!

Kobasice koje osvajaju!

Na kućici Oh La La oblizat ćete prste kada kušate adventsku kobasicu s topljenim raclette sirom, umakom od senfa i meda, s prženim lukom, špekom i kupus salatom! Ako ste raspoloženi za manje mesa, svakako probajte kuhani krumpir na kojem je raclette topljeni sir, prženi luk u mrvicama i komadići slanine.

image
Karlo Pavlić

Kućica Cugeraj nije samo za „drmnuti nešto s nogu“, već se tu nudi četiri vrste kobasica na pet različitih načina, a izdvojiti svakako treba pravu eksploziju okusa - pečenu istarsku kobasicu s rukolom, tartufima i sitno sjeckanim kruškama u vinu! Imaju i „Cugeraj house special“, a riječ je o domaćoj dimljenoj kobasi s umakom od hrena koja se servira s kiselim zeljem, ukiseljenim lukom, prženim lukom i prženom slaninom.

image
Karlo Pavlić

Na Shank kućici može se kušati odlična kombinacija domaće debrecinke s avokadom, špekom i chilijem, dok Bitburger kućica oduševljava svojim tradicionalnim burgerima sa sočnim goveđim mesom, cheddar sirom, slaninom, salatom, gljivama, pečenim paprikama i tajnim umakom! Svakako vrijedi probati i sporo kuhani buncek burger u lepinji s dinstanim zeljem i umakom na bazi hrena.

image
Karlo Pavlić

Specijaliteti kućice Home alone by Kužina su narezana domaća dimljena kobasica s pekarskim krumpirom, topljenim sirom, karameliziranim lukom i posipom od čvaraka te vrući i hrskavi churrosi uz dodatke poput cimeta, šećera ili nutelle. Za prave „gladuše“ Costa‘s kućica priprema domaću XXL svinjsku kobasicu od 200 grama u mekanom pecivu sa sezamom i raznim dodacima. Ovdje svakako vrijedi probati i tople napitke - hot gin s đumbirom, hot aperol punch i vruću božićnu čokoladu!

image
Karlo Pavlić

Ako niste raspoloženi za kobasicu

Fantastic plata s kuhanim buncekom, kiselim zeljem, raznim dodacima i vrućim hrskavim pecivom plijeni pozornost svojom veličinom, ali i mirisom. A sve to ide bolje uz još jednu fantastičnu inovaciju - Teranino punč s Korlat teraninom, cijeđenom limetom, sokom od jabuke i začinima. Sve to, gdje drugdje, nego na Fantastic kućici!

image
Karlo Pavlić

Kućica K Žnidaršiću nudi tradicionalan specijalitet naših baka - bakin krumpir. Riječ je o hrskavim i sočnim ploškama krumpira sa špekom i lukom, a može se isprobati i još jedno starinsko jelo na žlicu za hladne adventske dane - juneći gulaš serviran u kruhu.

image
Karlo Pavlić

Svi željni slatkoga mogu se uputiti na Slatku malu kućicu za dnevnu dozu fritula posluženih s bogatim čokoladnim umakom ili s osvježavajućim voćnim coulisom za dodatnu dimenziju okusa. Tu su i germknedle, tradicionalno jelo srednje Europe, punjene pekmezom od šljiva ili čokoladom i prelivenom umakom od vanilije.

image
Karlo Pavlić

To nije sve, jer kućica WIIP ima tople i mekane vafle s umakom od čokolade i šumskog voća sa šlagom!

image
Karlo Pavlić

Kreativni foto pointovi za uspomene koje traju

Nakon uživanja u prefinim kobasicama posjetitelje očekuju brojni foto pointovi za uspomenu na još jedan fantastičan izlazak pri kraju ove 2023. godine! Matoš & mačke su jedina manifestacija koja scenografijom i ugođajem priziva toplu atmosferu blagdana, stara vremena zagrebačkog građanskog života.

Advent kod Matoša traje sve do 7. siječnja 2024. godine, a sve informacije o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Linker
25. travanj 2024 15:45