Za vas smo pripremili test koji će vam na temelju nekih vaših osnovnih navika, ali i želja, otkriti kakav će vam dijetni režim najbolje odgovarati
 Getty Images/iStockphoto
Blagdani su prošli, kreću dijete

Keto, paleo, detoks s limunom, post... Znate li koja je dijeta najbolja za vas? Riješite test navika i saznajte

Atkinsova, Dukanova, keto, paleo, detoks s limunom, post... Broj dijeta i režima prehrane ne stane na prste deset ruku - kako onda odabrati najbolju za sebe?

U zadnje vrijeme stalno slušamo o ugljikohidratima i tzv. low-carb dijetama, koje su potpuna suprotnost dosadašnjim low-fat dijetama, ali za samo ako koristite nova, biljna ulja dobivena od badema. Ili, samo malo, više ni to nije zdravo? Možda je u pitanju ipak jojoba?

Kako god bilo, dijete se uglavnom temelje na izbacivanju jednoga u korist drugoga ili brojanju kalorija, pojačanom unosu antioksidansa. No različite namirnice u našem organizmu mogu prouzrokovati različitu reakciju, stoga prije svake rigorozne promjene načina prehrane valja dobro proučiti didaskalije.

Nutricionisti će se naljutiti ako kažemo da vam možemo odrediti dijetu na temelju jednog običnog testa. Način prehrane nešto je što se godinama izučava, a za svaku osobu potreban je poseban izračun. Zbog toga očekujemo da ćete postupiti odgovorno prije primjene dijete koju dobijete u rezultatima i dobro istražiti kako će utjecati na vaše zdravlje.

Mi smo za vas pripremili test koji će vam na temelju nekih vaših osnovnih navika, ali i želja, otkriti kakav će vam dijetni režim najbolje odgovarati. Na vama je zatim da podrobnije istražite nudi li vam ta dijeta ono što se nadate postići, a da pritom ne ugrozi vaše zdravlje.

Želimo vam sreću i strpljenje jednom kad pronađete dijetu koja vam odgovara, a za početak riješite test:

Linker
25. travanj 2024 15:15