Foto: iStock
Žitarice na tanjuru

Kaša od kvinoje

25. veljača 2016.
Idealan hranjivi doručak.

7 dag kvinoje
1,75 dl kokosova mlijeka
2 žlice vode
1 žličica nerafiniranog šećera
malo soli
3,2 dag kokosovih listića
svježe sezonsko voće

Priprema:

  1. Stavite kvinoju u veliku zdjelu i prelijte je vodom. Rukama trljajte zrna 30 sekundi. Isperite i ocijedite. Ponovite dvaput.
  2. Pomiješajte kvinoju, kokosovo mlijeko, vodu, smeđi šećer i sok. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta dok tekućina ne ispari. Posljednje dvije minute miješajte da ne zagori.
  3. Dok se kvinoja kuha, tostirajte listiće kokosa u pećnici dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Ohladite.
  4. Servirajte kvinoju s kokosovim listićima, bananom, jagodama ili voćem po izboru.
Teme
Linker
10. listopad 2021 22:33