Foto: iStock
Moćan i ljekovit korijen

Kandirani đumbir

1 šalica đumbira (oguljenog i izrezanog na kolute)

2 šalice šećera

1,5 šalica vode

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje ulijte vodu, dodajte 1,5 šalicu šećera i zakuhajte.
  2. Dodajte đumbir, smanjite vatru i kuhajte sljedećih 20 minuta.
  3. Rupičastom žlicom uzmite đumbir, ocijedite i poredajte u jednom sloju na rešetku. Mudro je ispod rešetke staviti lim za pečenje kako bi na njega kapao višak šećernog sirupa. Ostavite đumbir da se osuši.
  4. Ostatak šećera stavite u zdjelicu i u njega uvaljajte svaki komad đumbira.
  5. Držite u zatvorenoj posudi na hladnom.

I ovo je važno!

Tako pripremljen đumbir može stajati i do tri mjeseca.
Preostali sirup možete upotrijebiti kao zaslađivač različitim slasticama i napicima. Drži se u zatvorenoj boci u hladnjaku.

Linker
17. travanj 2024 08:23