Foto: iStock
Moćan i ljekovit korijen

Juha od đumbira i mrkve

14. travanj 2016.
Za 4 osobe

60 g svježeg đumbira
400 g mrkve
50 g maslaca
1 žličica smeđeg šećera
600 ml povrtnog temeljca
150 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
sol i papar

Priprema:

  1. Đumbir i mrkvu ogulite i narežite na tanke ploške.
  2. Maslac otopite i na njemu kratko popržite đumbir i mrkvu.
  3. Dodajte šećer i pustite da se malo karamelizira.
  4. Zatim dodajte temeljac i kokosovo mlijeko (koje možete sami napraviti).
  5. Kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta.
  6. Gotovu juhu izmiksajte štapnim mikserom te začinite solju i paprom po želji.

I ovo je važno!


Želite li sami pripremiti kokosovo mlijeko, trebat će vam:

300 g kokosovog brašna

1 litra vode

Priprema:

  1. Kokosovo brašno stavite u vodu i pustite da prokuha.
  2. Potom uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  3. Dobro izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom.
  4. Procijedite kroz gazu, najbolje dvostruku.

Ovako pripremljeno kokosovo mlijeko držite u hladnjaku i potrošite tijekom tri dana.

Teme
Linker
24. listopad 2021 09:41