Jennifer Aniston

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Jako ukusna

Jennifer Aniston je na setu Prijatelja jela ovu salatu svaki dan! Imamo recept, isprobajte ju i vi

Glavni sastojci su bulgur, crveni luk, krastavci i feta sir

Vjerojatno vas neće iznenaditi kad čujete da Jennifer Aniston voli salatu. No, iznenadit će vas kad čujete da je na setu serije 'Prijatelji' ručala istu salatu svaki dan, i to 10 godina. Ovu zanimljivu činjenicu otkrila je Courtney Cox koja je rekla da su ona, Jennifer Aniston i Lisa Kudrow svaki dan na setu zajedno ručale.

- Jele smo uvijek isti ručak: Jennifer salatu - rekla je Cox.

Aniston bi donijela salatu za sve tri, a iako je ponekad napravila male izmjene temeljni sastojci su bili isti: bulgur, crveni luk, krastavci i feta sir. Međutim, ova salata nema umak, ulje, ocat niti limunov sok. Umjesto toga, poseban okus salati daju metvica i peršin.


Jennifer salata

Sastojci

  • 220 grama bulgura
  • 450 ml vode
  • 2 sitno nasjeckana krastavca
  • 200 grama graha iz konzerve, opranog i ocijeđenog
  • 20 grama nasjeckanog crvenog luka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica nasjeckane svježe metvice
  • 100 grama feta sira
  • 60 grama oljuštenog pistacija

*Možete dodati i slanutak

Priprema

1. U loncu prokuhajte vodu, a potom dodajte bulgur i smanjite jačinu vatre. Poklopite lonac i kuhajte bulgur 20-ak minuta dok se voda ne upije. Promiješajte svakih pet minuta. Nakon kuhanja bulgar se treba hladiti barem 20 minuta dok ne bude sobne temperature.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte krastavce, grah, pistacije, crveni luk, peršin, feta sir, metvicu i bulgur. Promiješajte sve sastojke i spremna je za serviranje.

3. Salatu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.


Koje su prednosti bulgura?

Uz činjenicu da je niskokaloričan (342 kcal na 100 grama), bulgur je zaista poželjna namirnica za sve koji se žele hraniti zdravo. Ima protuupalno djelovanje, a prema rezultatima istraživanja, česta konzumacija brašna od bulgura pomaže u smirivanju dugotrajnih upalnih procesa. Bogat je izvor magnezija, a s obzirom na to da je namirnica s niskim glikemijskim indeksom pogodan je za lakše držanje dijabetesa pod kontrolom.

Netopiva vlakna cjelovitih žitarica, poput bulgura, mogu pomoći i u zaštiti od raka dojke.

Treba li vam još razloga da isprobate ovu salatu?

Linker
22. travanj 2024 09:50