FOTOGRAFIJE: SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
Mršavljenje na francuski način

Je li ova juha zaista tako moćna kao što tvrde u hit seriji ‘Emily u Parizu‘?

Da, recept za juhu od poriluka iz serije "Emily in Paris" je stvaran i mi ga imamo

Druga sezona serije 'Emily u Parizu' ne prestaje silaziti s liste najgledanijih, a čini se da obožavatelji žele znati sve detalje. Točnije, jedan recept je zaintrigirao mnoge gledatelje, a riječ je o čarobnoj juhi od poriluka.


Kako se priprema čarobna juha od poriluka?

Većina gledatelja serija nije bila sigurna je li juha od poriluka stvarni recept ili je osmišljen samo kao dio scenarija, no jelo je stvarno. Francuskinje koje pokušavaju smršavjeti ili održati kilažu konzumiraju juhu od poriluka, a recept je popularan već godinama.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Postoji nekoliko varijacija ove čarobne juhe, ali većina ih sadrži samo nekoliko sastojaka, a glavni je, naravno, poriluk. Najbolja stvar kod pripreme ovog jela je to što je vrlo jednostavno.

Sastojci:

  • 1 kg poriluka
  • voda
  • maslinovo ulje
  • limunov sok
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Odrežite tamni zeleni dio poriluka te ostavite bijeli i svijetlo zeleni dio.

2. Nakon toga poriluk zarežite kroz sredinu na četiri dijela, no nemojte prerezati do kraja jer bijeli dio poriluka treba ostati spojen na jednom kraju. Dobro ga operite (ne želite dodatak zemlje i prljavštine u svojoj juhi).

3. Stavite poriluk u lonac i natopite ga vodom. Pustite juhu da zavrije i kuhajte bez poklopca 20-30 minuta.

4. Nakon toga procijedite tu vodu u kojoj se poriluk kuhao. Dodajte u procijeđenu vodu nekoliko kapi limunovog soka, maslinovog ulja, soli i papra (prema vlastitim preferencijama). Skuhani poriluk također možete ubaciti, a možete ga i izblendati.

4. Spremno je za posluživanje. Dobar tek!

Linker
29. ožujak 2024 14:36