Isplati se probati
 Nešto slatko by Katarina
laka priprema

Imamo sjajan recept za sladoled od avokada, iznenadit ćete se okusom!

U avokadu je i 20 vitamina i minerala, a posebno se ističe po udjelu kalija, sadrži ga više od banana, za koje se uobičajeno smatra da su jedna od namirnica najbogatijih ovim mineralom

Obično se poslužuje i tretira kao povrće, no avokado je voće, i to prilično jedinstveno, a stručnjaci ga smatraju jednim od nutritivno najbogatijih. Jedna je studija proučavala zdravlje ljudi koji jedu avokado. Pokazalo se da u prosjeku imaju znatno manje trbušne masti, niži ITM (indeks tjelesne mase) i viši HDL (dobar) kolesterol. Zasebno istraživanje pokazalo je pak da se osobama koje su u redovitu prehranu uključivale mnogo avokada znatno smanjila razina ukupnog i LDL kolesterola, a povisila razina HDL kolesterola. To su samo neke od korisnih specifičnosti ove voćke, a važno je istaknuti i da ima visok udio vlakana, od kojih je 75 posto netopivih - koja ubrzavaju probavu i 25 posto topivih - koja daju osjećaj sitosti.

Treba li vam još razloga da isprobate sladoled od avokada?

Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina


Sastojci:

  • 1 jaje
  • 4 žutanjka
  • 100g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 50 g maslaca
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • pire od tri avokada (neka bude što zreliji)
  • korica jednog limuna
  • žlica meda

Priprema:

  1. Jaje, žutanjke, šećere i koricu limuna izradite pjenasto pa im dodajte maslac narezan na listiće.
  2. Sve stavite na vodenu kupelju i miješajući kuhajte dok smjesa ne postane glatka i svijetlo žuta (cc 8/10min).
  3. Tako dobivenu kremu ostavite po strani i povremeno pomješajte kako bi ju prohladili.
  4. U međuvremenu izmiksajte vrhnje za šlag i napravite pire od avokada tako da ga očistite, ogulite i izblendate.
  5. Dobiveni pire od avokada, šlag i med lagano i postepeno dodavajte u smjesu od jaja.
  6. Sladoled stavite u posudu i u zamrzivač.
  7. Povremeno sladoled izvadite iz zamrzivača i promješajte, da ne dobijete kristaliće leda u njemu. Nakon što se sladoled zamrzne, možete ga servirati.

Uživajte!


Katarinu možete pratiti na društvenim mrežama: Instagram i Facebook.

Linker
25. travanj 2024 22:51