Domaće energetske pločice pripremaju su lako i brzo, ukusne su i ne sadrže gluten. Možete ih uvijek imati pri ruci tijekom dana kad osjetite glad ili pad energije i pojesti bez trunke grižnje savjesti da ste zgriješili. Baš naprotiv, unijet ćete u organizam mnogo korisnih i zdravih sastojaka i zadovoljiti nepce.
Sastojci:
- 1 šalica kremastog maslaca od kikirikija
- 2/3 šalice meda
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žličice morske soli
- 2 i 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 1/3 šalice čokoladnih mrvica - kapljica ili komadića
- 3 jušne žlice krupno nasjeckanog kikirikija ili indijskih oraščića
Priprema:
- Posudu ili mali pladanj niskih rubova obložite papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješajte kikiriki maslac, med, vaniliju i sol te miješajte dok ne dobijete glatku kremastu smjesu.
- Dodajte zobene pahuljice, komadiće čokolade i komadiće kikirikija ili indijskih oraščića. Smjesa vam se isprva može činiti suhom, ali nastavite miješati dok se sastojci ne povežu. Istresite u posudu obloženu papirom za pečenje i razvaljajte na debljinu od oko pola centimetra uz pomoć čaše ili šalice koju ste uvaljali u brašno. Ostavite smjesu da se hladi najmanje jedan sat, zatim razrežite na pločice.
- Pločice čuvajte u hladnjaku