Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Džem od bobica i čaj od bazge

01. srpanj 2017.
Odlična kombinacija: gorkast okus bobica te svježina i kiselost višnje. A čaj je idealan za opuštanje.

Za džem:

  • 2 kg bobica
  • ½ kg šećera
  • 1 kg višanja
  • malo vode
  • 2 limuna

Za čaj:

  • 1 žličica sušenih cvjetova bazge
  • 3 dl prokuhane vode
  • limun
  • med

Priprema za džem:

  1. Bobice bazge zgnječite, višnje očistite od koštica.
  2. Dodajte šećer i iscijeđeni limunov sok te lagano kuhajte dok se ne ukuha.
  3. Propasirajte i napunite dobro oprane i u pećnici sterilizirane staklenke.
  4. Pospremite na hladno.

Priprema za čaj:

  1. Kipuću vodu prelijte preko sušenih cvjetova bazge.
  2. Kad se malo ohladi, dodajte med i limun.
Teme
Linker
04. prosinac 2021 00:05