Prednosti palmina ulja je puno. Osim što je sličnih nutritivnih vrijednosti kao maslinovo, poznato je i po svojim zdravstvenim benefitima.
 Foto: Promo
Dan egzotičnih okusa

Doznajte sve o palminom ulju na jednom mjestu

U subotu od 12 do 20 sati ispred Arena Centra u Zagrebu moći ćete kušati jela koja će pripremiti Ana Grgić, jedna od naših najboljih kuharica i šefica kuhinje u hotelu Esplanade.

S obzirom kako u današnje vrijeme ljudi postaju sve više svjesni važnosti pravilne i zdrave prehrane, tako namirnice koje su nam do jučer bile nepoznanica, proživljavaju svojih 5 minuta i postaju prave zvijezde kuhinje. Palmino ulje jedna je od namirnica koja svakako spada u tu kategoriju, što ni ne čudi s obzirom na brojne prednosti s kojima osvaja gastronomski svijet.

Dobro je znati

Palmino ulje korisno je u borbi protiv koronarnih bolesti srca, povoljno utječe na razinu kolesterola, sličnih je nutritivnih vrijednosti kao i maslinovo ulje (no mnogo je ekonomičnije) te zahtijeva najmanje pesticida, gnojiva i goriva pri proizvodnji od ostalih ulja na tržištu. Sadrži obilje vitamina A i E, antioksidanse, nutrijente i dugog je trajanja.

Za vas kuha Ana Grgić

Kako bi svi znatiželjnici saznali što više o upotrebi i prednostima palminog ulja, pobrinuo se Malaysian Palm Oil Council. Tako će svi zainteresirani u subotu, 27. kolovoza, od 12 do 20 sati ispred Arena Centra u Zagrebu moći kušati jela koja će Ana Grgić, jedna od najboljih kuharica u Hrvatskoj i šefica kuhinje u slavnom hotelu Esplanade, zajedno sa svojim timom kuhara pripremati na palminom ulju.

Ana Grgić sa svojim će vam timom približiti ovu namirnicu jer će sve što će skuhati, pripremati na palminom ulju. [FOTO: Promo]


Povedite i klince!

U svijet magije i smijeha one najmlađe će uvesti mađioničar i klaun, a također će imati priliku iskazati svoju kreativnost uz face painting.

Pridružite se i inspirirajte okusima obogaćenim palminim uljem te isprobajte vrhunska jela u kreaciji Ane Grgić. Povedite svoje najmlađe i doživite dan prepun zabave i ukusnih trenutaka!

Linker
25. travanj 2024 07:58