Foto: iStock
Za svaki dan

Cezarova salata

26. ožujak 2017.
Lagan i zdrav obrok.
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 češanj češnjaka (za kruh)
  • 3 šnite kruha
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 3 šake parmezana
  • papar

Za dresing:

  • 1 žličica senfa
  • 1/2 žličice octa
  • 3 do 4 žlice maslinova ulja

Priprema:

  1. Kruhu odstanite koricu, a mekani dio narežite na kockice.
  2. Operite salatu i osušite.
  3. Skuhajte jaja i ohladite.
  4. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno kosani češnjak, kockice kruha i lagano posolite.
  5. Pržite kruh dok sa svih strana ne dobije zlatnu boju i postane hrskav.
  6. Salatu složite na tanjure kao podlogu za sastojke (možete je narezati ili ostaviti listove cijele).
  7. Na salatu poslažite tvrdo kuhana jaja narezana na ploške, parmezan i prepečeni kruh.
  8. Umiješajte dresing i prelijte preko salate, posolite i popaprite.
  9. Možete dodati i pržena pileća prsa.
Teme
Linker
22. listopad 2021 23:43