Erling Haaland 

 OLI SCARFF AFP
to može samo on

Bizarne namirnice zaslužne su za Haalandovu formu, a najnovijim ‘specijalitetom‘ zgrozio je fanove: Ma tko bi to jeo?

Igrač Manchester Cityja jede veliku količinu životinjski iznutrica, uključujući srce i jetru


Norveški nogometaš Erling Haaland (22) postao je sinonim za uspjeh. Gotovo nema rekorda kojeg nije oborio ove sezone, a mnogi se pitaju u čemu je tajna. Mnogo toga se pripisuje njegovoj genetici jer mu je otac bio nogometaš, a majka atletičarka. Drugi pak smatraju da je za to zaslužna njegova disciplina i prehrana.


Koje namirnice odabire Erling Haaland?

Naime, ispostavilo se da igrač Manchester Cityja jede veliku količinu životinjski iznutrica, uključujući srce i jetru. Nedavno je i sam objavio Instagram Story na kojem se vide komadići goveđe jetre. Iako mnogima ova namirnica može djelovati odbojno, iznutrice su izuzetno zdrave, bogate su vitaminom B i proteinima.

image
Instagram

Erling se za ovaj način prehrane zainteresirao kad je saznao da ju prakticira i Cristiano Ronaldo.

U dokumentarcu pod nazivom "Haaland - The Big Decision" govori o svojoj prehrani.

- Stalo mi je mog tijela. Mislim da je najvažnije jesti kvalitetnu hranu koja je što je moguće lokalnija. Ljudi kažu da je meso loše, ali... koje meso? Meso koje kupujete u McDonald’su? Ili lokalna krava koja tamo jede travu? Jedem srce i jetru - rekao je Haaland.

Nažalost, njegovi pratitelji nisu oduševljeni njegovim izborom mesnih delikatesa pa su neki od komentara bili "Zaboravio je pustiti psa van kuće prije utakmice" i "Ovaj čovjek jednostavno jede bilo što".

Ovaj 22-godišnjak dnevno unse oko 6000 kalorija kako bi održao svoje tijelo u vrhunskoj kondiciji, za mnoge stručnjake to je puno, ali za visinu i težinu Norvežanina sasvim dovoljno.

Uz iznutrice najčešće konzumira tjesteninu, piletinu, ribu i svježe povrće, i to sve bez soli i ulja. Na spisku zabranjenih namirnica su smrznuta hrana i gazirana pića. Još jedan važan sastojak njegove prehrane su napitci pa tako često pije shake od mlijeka, kelja i špinata, a često je viđen i kako jede mrkvu.

Linker
17. travanj 2024 21:11